Μύκονος: Νέοι εκβιασμοί και απειλές σε αρχαιολόγο – «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», λέει ο Σκρέκας

Μύκονος: Νέοι εκβιασμοί και απειλές σε αρχαιολόγο – «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», λέει ο Σκρέκας

«Θα γαμ@@@ω εσένα και την οικογένεια σου» αναφέρεται στο απειλητικό SMS που έλαβε συνάδελφος του αρχαιολόγου που ξυλοκόπησαν, την ώρα που μετά την ανάδειξη του θέματος από το in για κυκλώματα που λειτουργούν στο νησί ο αρμόδιος υπουργός Κ.Σκρέκας τους «χαλάει» τα σχέδια.

«Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος» υπογράμμισε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στο ζήτημα των οικοδομικών αδειών, θέμα που το in φώτισε φέρνοντας στο φως καταγγελίες και στοιχεία για κύκλωμα που λυμαίνεται το νησί και κάνει μπίζνες παραβιάσεις -και όχι μόνο- όρων δόμησης.

Η ανάδειξη του θέματος και η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης προφανώς εξόργισε τον σκιώδη και επικίνδυνο με τις τακτικές που ακολουθεί «επιχειρηματικό κλάδο», όπως δείχνουν οι νέες απειλές σε συνάδελφο του αρχαιολόγου, που είχε δεχθεί στις αρχές του μήνα «επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα» που όλα δείχνουν ότι σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ως υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Τα ίδια συμφέροντα που «ενοχλούνται» από την επιμονή των αρχαιολόγων να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς βάζοντας εμπόδια στα επεκτατικά σχέδια τους, «χτύπησαν» και συνάδελφο του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων να καταφεύγει στη Δίωξη Εκβιαστών.

Το απειλητικό sms

Υβρεις και απειλές για τη ζωή της ίδιας και της οικογένειας της περιλάμβανε το sms που δέχθηκε από άγνωστο αριθμό η αρχαιολόγος, σύμφωνα με τη νέα καταγγελία.

«Μωρ…καρ…θα γαμ…εσένα και την οικογένειά σου» αναφερόταν στο απειλητικό μήνυμα που γίνεται αναφορά και σε υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που δήθεν είχε η ίδια με ένα άλλο άτομο στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ