Τέμπη: Άμεση η καταβολή των αποζημιώσεων που θα επιδικάζονται για θύματα και συγγενείς

Τέμπη: Άμεση η καταβολή των αποζημιώσεων που θα επιδικάζονται για θύματα και συγγενείς

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα συνεχίζει το δικαστικό αγώνα έχοντας απέναντι τους συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα, όπως έχει συμβεί με τις υποθέσεις της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και της πλημμύρας στη Μάνδρα.

Σημαντικά μέτρα, που είχαν ήδη εξαγγελθεί από τις πρώτες ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, για την ικανοποίηση των αξιώσεων που θα εγείρουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες προβλέπεται να κηρύσσονται εκτελεστές οι πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες θα επιδικάζουν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας και επιζήσαντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα συνεχίζει το δικαστικό αγώνα έχοντας απέναντι τους συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα, όπως έχει συμβεί με τις υποθέσεις της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με 104 νεκρούς, αλλά και της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα με 25 νεκρούς.

Αντίθετα, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, με βάση την οποία θα επιδικάζεται από το αρμόδιο δικαστήριο η αποζημίωση, θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα, με άλλες διατάξεις, δίδεται η δυνατότητα σε συζύγους, συμβίους και συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού να προσφεύγουν στη διαδικασία της δωρεάν νομικής βοήθειας, προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (αστικές αξιώσεις) ή να υποστηρίξουν την κατηγορία στα ποινικά δικαστήρια κατά των υπευθύνων του τραγικού δυστυχήματος.

Κακούργημα η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού

Επίσης, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αυστηροποιείται από πλημμέλημα σε κακούργημα η νομοθεσία για τις κλοπές των υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και θα προβλέπονται αυστηρότατες ποινές αν από τις κλοπές στο δίκτυο επήλθε ατύχημα ή δυστύχημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ