Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ «κλείνουν το μάτι στη Ρωσία» για διαπραγματεύσεις των συνόρων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ «κλείνουν το μάτι στη Ρωσία» για διαπραγματεύσεις των συνόρων

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κρίνει ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Παράθυρο… διαπραγματεύσεων για τα σύνορα της Ουκρανίας στο μέλλον, άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, σπεύδοντας να προσθέσει πως επαφίεται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν.

Ο κ. Μπλίνκεν, που εκφράστηκε χθες ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία για την ειρήνη με τη Ρωσία πρέπει να είναι «δίκαιη και βιώσιμη», ότι θα σέβεται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά «το πώς αυτή θα οριστεί συγκεκριμένα επί του πεδίου περιμένουμε να μας το πουν οι Ουκρανοί».

Φάνηκε με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζει το γεγονός πως οι Ουκρανοί θα δυσκολευτούν να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, ειδικά τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Τι είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης

«Νομίζω πως υπάρχουν περιοχές στην Ουκρανία τις οποίες οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για αυτές και πιθανόν υπάρχουν περιοχές που θα αποφασίσουν πως πρέπει να προσπαθήσουν να ανακτήσουν με άλλα μέσα», είπε.

Ο κ. Μπλίνκεν απαντούσε συγκεκριμένα στην ερώτηση του ρεπουμπλικάνου πολιτικού Κρις Στιούαρτ αν οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της υπόσχεσης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα ανακαταληφθεί η Κριμαία, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ