Αυτοψία στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας – Εικόνες διάλυσης και εγκατάλειψης

Αυτοψία στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας – Εικόνες διάλυσης και εγκατάλειψης

Κακοτεχνίες, πεταμένα καλώδια και ελλιπή μέτρα ασφαλείας ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμενόταν να ξεκινήσει η δεύτερη φάση επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός, προέβλεπε να προστεθεί στα υπάρχοντα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού το Αθήνα, Κόρινθος, Κιάτο, Αίγιο.

Κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν μπήκαν στις αμαξοστοιχίες καταγγέλλοντας κενά ασφαλείας στην Κακιά Σκάλα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρινάκης «ισοπέδωσε» Μπαλτάκο και Μπένετ: «Είσαι ένας γελοίος ψεύτης, ένα ανθρωπάκι φοβισμένο»

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε ένα από τα τούνελ του προαστιακού στην Κακιά Σκάλα, από το οποίο δεν περνάνε τρένα, όπως προέβλεπε η δεύτερη φάση επανεκκίνησης των σιδηροδρόμων, καθώς, όπως καταγγέλλουν μηχανοδηγοί, στο συγκεκριμένο τούνελ δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη, αλλά και προβλήματα πυρασφάλειας και φωτισμού.

Μάλιστα τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι» για την επανεκκίνηση των δρομολογίων και οι μηχανοδηγοί πιστεύουν πως η συγκεκριμένη γραμμή θα ανοίξει τελευταία.

‘Όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε το MEGA, εικόνα μέσα στη σήραγγα είναι αποκαρδιωτική με καλώδια πεταμένα και κακοτεχνίες όπως σπασμένες λάμπες και σημάνσεις που έχουν βγει από τη θέση τους.

Στο τούνελ δεν υπάρχει φως και οι εικόνες από την έξοδο κινδύνου είναι χαρακτηριστικές, καθώς πόρτες και πλακάκια έχουν σπάσει, κάτι ανάλογο και με τον πυροσβεστικό κρουνό που υπάρχει με τα πάντα μαρτυρούν διάλυση και εγκατάλειψη, ενώ σε καμία περίπτωση το σημείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές.  

Από τη μεριά του ΟΣΕ, τονίζουν πως έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και μπορούν οι συρμοί να ξεκινήσουν αύριο το πρωί, καθώς σε ό,τι αφορά τα τούνελ, θα διέρχεται υποχρεωτικά μόνο μία αμαξοστοιχία.

Εισιτήριο… στην ταβέρνα

To MEGA βρέθηκε και στον σταθμό της Δεκέλειας που δεν υπάρχει σταθμάρχης και όποιος θέλει εισιτήριο το προμηθεύεται από γειτονική ταβέρνα. Είναι ένας σταθμός που έχει 12 δρομολόγια την ημέρα ξεκινώντας από τις 05:00 το πρωί μέχρι τις 00:00 το βράδυ. 

Το δρομολόγιο εξυπηρετεί περιοχές Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Βαρυμπόμπη και πολίτες που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας ή στη Χαλκίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ