Δολοφονίες Νάσβιλ: Σάλος με αμετανόητο Ρεπουμπλικάνο που πόζαρε με την οικογένειά του κρατώντας όπλα

Δολοφονίες Νάσβιλ: Σάλος με αμετανόητο Ρεπουμπλικάνο που πόζαρε με την οικογένειά του κρατώντας όπλα

«Γιατί να μετανιώσω για μια φωτογραφία με την οικογένειά μου ασκώντας το δικαίωμά μου να οπλοφορώ;»

«Στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στις οικογένειες των χαμένων. Ως πατέρας τριών παιδιών, είμαι απόλυτα συντετριμμένος από αυτή την παράλογη πράξη βίας» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Andy Ogles μετά τη δολοφονία έξι ανθρώπων σε σχολείο του Νάσβιλ από μία πρώην μαθήτρια τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Ωστόσο, ατυχώς για τον ίδιο, που μάλιστα πολιτεύεται στην ίδια περιοχή, η δημόσια δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόδωσε δραστηριότητες που δεν συνάδουν με πολιτικό που μισεί τη βία.

Διαβάστε επίσης: Ο διαιτητής που σταμάτησε τον… ασταμάτητο Μπακαμπού (vids)

Υποστηρικτές της απαγόρευσης της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ –και προφανώς πολιτικοί του αντίπαλοι- αλίευσαν φωτογραφία του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει τον ίδιο και την οικογένειά του να ποζάρουν με πυροβόλα όπλα, μπροστά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Η ίδια η ατμόσφαιρα των πυροβόλων όπλων οπουδήποτε και παντού περιορίζει τις κακές παρεμβάσεις – [στα όπλα] αξίζει μια θέση τιμής με ό,τι είναι καλό», έγραφε η λεζάντα του Ogles.

Δεν άργησαν να έρθουν «πυρά» πολιτικών αντιπάλων. «Πόση ακόμη αιματοχυσία θα χρειαστεί;» έγραψε η βουλευτής από το Τέξας Veronica Escobar, επισημαίνοντας «Είναι. [φταίνε] Τα. Όπλα.»

αρ΄ όλα αυτά, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη φωτογραφία μετά τη σφαγή στη Νάσβιλ φάνηκε αμετανόητος. «Γιατί να μετανιώσω για μια φωτογραφία με την οικογένειά μου ασκώντας το δικαίωμά μου να οπλοφορώ;»

Όταν ρωτήθηκε εάν το Κογκρέσο θα έπρεπε να ενεργήσει μετά τη μαζική επίθεση στη Νάσβιλ ο Ρεπουμπλικάνος φάνηκε εξαιρετικά διστατικός, αν όχι αρνητικός. «Δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Υπάρχουν ακόμη πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπόθεση που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί». Μάλιστα απέδωσε τις αιτίες στο φαινόμενο των μαζικών δολοφονιών αποκλειστικά στην ψυχική υγεία των Αμερικανών πολιτών. «Σε τελική ανάλυση νομίζω ότι αυτό που κάνει είναι να τονίζει ορισμένα από τα ζητήματα ψυχικής υγείας, την κρίση ψυχικής υγείας που έχουμε σε αυτή τη χώρα που πρέπει να είναι η πραγματική συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή» είπε.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής είναι φανατικός υπέρμαχος της δεύτερης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος που αφορά «το δικαίωμα του λαού να κρατά και να φέρει όπλα». Ο ίδιος στο προεκλογικό προφίλ του ιστότοπού του τονίζει «Θα αγωνιστώ ακούραστα για να διασφαλίσω ότι τα συνταγματικά σας δικαιώματα προστατεύονται και δεν παραβιάζονται ποτέ. Ο αφοπλισμός των ανθρώπων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τους υποδουλώσουμε και πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση όταν κάποιος επιδιώκει να διαβρώσει τις πολιτικές μας ελευθερίες. Τα δικαιώματα των ανθρώπων να κρατούν και να φέρουν όπλα, να προστατεύουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και να αποτρέπουν την τυραννική κυριαρχία είναι θεμελιώδης ελευθερία της συνταγματικής μας δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2023 – δηλαδή μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες- έχουν χάσει τη ζωή τους από μαζικούς σκοτωμούς 130 άνθρωποι ενώ έχουν πυροβοληθεί κατά λάθος 353 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ