Ο διαιτητής που σταμάτησε τον… ασταμάτητο Μπακαμπού (vids)

Ο διαιτητής που σταμάτησε τον… ασταμάτητο Μπακαμπού (vids)

Το 11ο γκολ μέσα στο 2023 για τον Αφρικανό – Χαμός με τον διαιτητή του Μαυριτανία – Κονγκό, που απέβαλε τον Μπακαμπού με δεύτερη κίτρινη κάρτα – Αγριο κράξιμο από τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μαζουακού!

Ασταμάτητος είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με την εθνική ομάδα του Κονγκό. Ο 31χρονος στράικερ των Πειραιωτών είχε σκοράρει ένα γκολ στην εντός έδρας νίκη του Κονγκό επί της Μαυριτανίας με 3-1 (24/3) για την προκριματική φάση του Κόπα Αφρικα.

Τα ξημερώματα το Κονγκό έπαιξε και πάλι με την Μαυριτανία, αυτή τη φορά εκτός έδρας, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει το μοναδικό γκολ της εθνικής του ομάδας (1-1) και να φτάνει τα 15 γκολ σε 42 με το εθνόσημο. Ένα παιχνίδι το οποίο σημαδεύτηκε από μια τραγική διαιτησία, που προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών, αλλά και του προπονητικού τιμ του Κονγκό. Μάλιστα, δύο από τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Κονγκολέζοι είχαν πρωταγωνιστή τον Σεντρίκ Μπακαμπού.

Διαβάστε επίσης: Το σύστημα «σταυρός» μετά το φιάσκο της ΕΠΟ 

Στη φάση του γκολ του Κονγκό, ο επιθετικός του Ολυμπιακού μόλις σκόραρε, πήγε να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας της Μαυριτανίας, Μ’ Μπαγιέ, τον κλώτσησε. Μια φάση για την οποία οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε κίτρινη. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (58’), ο Σεντρίκ Μπακαμπού κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά και άπλωσε το πόδι του μπροστά στον τερματοφύλακα της Μαυριτανίας, με τον Μ’ Μπαγιέ να πέφτει στο έδαφος. Μια φάση στην οποία ο διαιτητής έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον στράικερ των Πειραιωτών και τον απέβαλε, προκαλώντας την οργή του 31χρονου, αλλά και των συμπαικτών του!

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο άλλοτε μπακ του Ολυμπιακού και νυν της Μπεσίκτας, Αρτούρ Μαζουακού, ανέβασε στα social media βίντεο από το παιχνίδι και εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία και τις αποφάσεις του ρέφερι στις δύο φάσεις που εμπλέκεται ο στράικερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποβάλλεται ο Μπακαμπού με το Κονγκό και δεύτερη συνολικά στην καριέρα του σε περισσότερες από 430 συμμετοχές. Η μοναδική φορά που είχε αποβληθεί, μέχρι το ματς του Κονγκό με την Μαυριτανία, ήταν το 2014 (23/3/2014), όταν αγωνιζόταν στην Σοσό. Τότε είχε αποβληθεί και πάλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε έναν εκτός έδρας αγώνα με την Σεντ Ετιέν (σ.σ στο 81’, ήττα με 3-1).

11 γκολ μέσα στο 2023!

Με τα δύο γκολ που πέτυχε με την εθνική ομάδα του Κονγκό, ο Μπακαμπού έφτασε τα 11 γκολ μέσα στο 2023. Ο Αφρικανός βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και σκοράρει συνεχώς, με τον 31χρονο να είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League. Από τις 3/1 και το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια (16η αγωνιστική), μέχρι το πρόσφατο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει σκοράρει 9 γκολ σε 12 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο θηριώδης άσος των πρωταθλητών σε αυτό το διάστημα σκόραρε δύο γκολ απέναντι στον Βόλο (σ.σ από ένα σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) και από ένα κόντρα σε Ιωνικό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό και ΑΕΚ. Μόνο στα παιχνίδια με Αρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν σκόραρε ο Αφρικανός επιθετικός, ο οποίος μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ για τον αγώνα με τον Αρη στο Καραϊσκάκη, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ