Ουάσινγκτον σε Αμερικανούς πολίτες: «Όσοι είστε στη Ρωσία φύγετε αμέσως»

Ουάσινγκτον σε Αμερικανούς πολίτες: «Όσοι είστε στη Ρωσία φύγετε αμέσως»

Η απάντηση των ΗΠΑ στην σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου

Σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία, ενώ όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν αυτήν τη στιγμή εκεί, θα πρέπει να «αναχωρήσουν αμέσως» έκανε την Πέμπτη 30 Μαρτίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η σύσταση έρχεται μετά την σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ουάσιγκτον.

«Θέλω να επαναλάβω ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να δώσουν προσοχή στην προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να μην ταξιδέψουν στην Ρωσία. Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν η ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχη» αναφορικά με την σύλληψη του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, καταδικάζοντας τη σύλληψη.

Το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με τον εργοδότη του κ. Γκέρσκοβιτς, τη Wall Street Journal. Η Διοίκηση έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να του παρασχεθεί προξενική προστασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Καρίν Ζαν-Πιερ, στη δήλωσή της.

«Η στοχοποίηση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κράτηση του κ. Γκέρσκοβιτς», πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNN.

Τι εξηγήσεις δίνει η Μόσχα

Οι δραστηριότητες για τις οποίες κρατήθηκε στην Αικατερινούπολη ο συλληφθείς δημοσιογράφος δεν σχετίζονταν με τη δημοσιογραφία, έγραψε σήμερα στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Σχετικές δηλώσεις έχουν γίνει μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας μας… Νομίζω (ότι) θα τις παράσχουν και δημόσια και θα έχετε την ευκαιρία να τις επαληθεύσετε», δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ