Τουρκία: Η «λύκαινα» δείχνει τα δόντια της – Ποιός πρέπει να φοβάται την Μεράλ Ακσενέρ;

Τουρκία: Η «λύκαινα» δείχνει τα δόντια της – Ποιός πρέπει να φοβάται την Μεράλ Ακσενέρ;

Σκληρό παζάρι από την ηγέτιδα του Καλού κόμματος, που μπορεί να αλλάξει το εκλογικό παιχνίδι στην Τουρκία.

Το μεγάλο ερώτημα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι, εάν είναι πολύ έξυπνος ή απλά εξαιρετικά τυχερός.

Πάνω που η αντιπολίτευση κατάφερε κακήν κακώς να συμφωνήσει σε έναν υποψήφιο, τον άχρωμο, άοσμο, άνευρο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μια ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Μεράλ Ακσενέρ μετατόπισε και πάλι την εκλογική δυναμική σε μια παλιά κόντρα, αυτή ανάμεσα στον «σουλτάνο» και τη «λύκαινα».

Η ηγέτιδα εξάλλου του Καλού Κόμματος δεν έχασε χρόνο και αμέσως κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι κρύβεται πίσω από την σημερινή επίθεση. Αλήθεια ή ψέματα φαίνεται ότι πραγματώνεται αυτό που είχαν πει εξαρχής πολλοί αναλυτές, ότι το στοίχημα για να κερδίσει η 6κομματική αντιπολίτευση τον Ερντογάν είναι να παραμείνει μέχρι τέλος ενωμένη σαν μια γροθιά.

Ναι, αλλά όταν μπροστά βγαίνει η Ακσενέρ, που και υπέρμετρα φιλόδοξη είναι και γινάτι με τον Ερντογάν έχει, αυτή η εικόνα θολώνει και ο Κιλιτσντάρογλου χάνεται… κάπου στη μετάφραση. Οι Τούρκοι εξάλλου ως λαός αγαπούν το δράμα και πείθονται καλύτερα από τον πολιτικό που δείχνει πυγμή, παρά από μια ήρεμη δύναμη.

Ο παράγοντας Ακσενέρ

Γι’ αυτό και ο Ερντογάν 20χρόνια τώρα, παρά τα κολοσσιαία λάθη του και τις ολέθριες παραλείψεις του, κυβερνά αδιάλειπτα την Τουρκία, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου δεν μπορεί 13 ολόκληρα χρόνια να τον ξεκολλήσει από την εξουσία.

Ο Ερντογάν στην (αντ)επίθεση

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Ερντογάν εναντίον της, επειδή αυτή είχε αποκαλύψει την υπόθεση με την τελετή θεμελίωσης νοσοκομείου… μινιατούρας που εξέθεσε, ακόμα περισσότερο, τον Τούρκο πρόεδρο. «Κυρία Μεράλ όταν εμείς λέμε κάτι πως θα το κάνουμε, το ολοκληρώνουμε. Μη με βάλεις να ασχοληθώ μαζί σου!!!», της είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!» ήταν η καθαρή απειλή του Τούρκου προέδρου, πριν απευθυνόμενος στο λαό ξεκαθαρίσει ότι μίλησε με τον υπουργό του και του είπε πως θα παρέμβει και θα το διορθώσει… Και τελικά το ερώτημα είναι, ποιον βοηθούν από πολιτικής σκοπιάς όλα τα παραπάνω.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο Ερντογάν βγαίνει από τη γωνία που τον στρίμωξε ο σεισμός με τους 45.000 νεκρούς και δείχνει ετοιμοπόλεμος για όλα όσα χρειάζεται η Τουρκία και ο λαός της.

Ο Κιλιτσντάρογλου χάνει τη δυναμική του μπροστά στα φώτα και παρά το προβάδισμα του στις δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα, ο ενάμισης μήνας μέχρι τις εκλογές είναι μεν μικρό χρονικό διάστημα για να ξεχάσουν οι Τούρκοι ότι έχασαν τα πάντα, αλλά αρκετό για να πειστούν ότι ο μόνος που μπορεί να τους τα προσφέρει ξανά είναι αυτός που τους τα πήρε πίσω.

Το μεγάλο παζάρι

Σε κάθε περίπτωση «κερδισμένη» είναι η Ακσενέρ που πατώντας σε δύο βάρκες, αφού από τη μία είναι η εκπρόσωπος του βαθέως κράτους των κεμαλιστών που θέλει να ξεγράψει όσα «υπέγραψε» ο Ερντογάν και από την άλλη «πατάει» στο κράτος που δημιούργησε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αποδεικνύει η φυγή στελεχών του κόμματος της προς το ΑΚΡ. 

Αν αυτή η ακροβασία της ηγέτιδος του Καλού κόμματος αποδειχτεί επιτυχημένη, τίποτα δεν αποκλείει να είναι η επόμενη πρωθυπουργός στον μεγαλύτερο πλειοδότη.

Εκτός αν κάποιος της τραβήξει… το χαλί κάτω από τα πόδια, γιατί είναι δύσκολο να τραβάς από το 30 για να βγάλεις 31!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ