Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο χώρες»

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο χώρες»

Στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν τα μέτρα ανακούφισης μετά τους φονικούς σεισμούς, η διεξαγωγή των εκλογών καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Ανάμεσα στα περιφερειακά ζητήματα που συζητήθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ήταν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με αναφορά και στα ελληνοτουρκικά όπου συνεχίζεται η θετική ατζέντα, καθώς χαρακτηρίζεται «επωφελής» η «συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις» των δύο χωρών.

«Θεωρείται ότι η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Έχει αναφερθεί ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ακόμα συζητηθήκαν οι ενέργειες της Τουρκίας ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα που έχει επιτευχθεί χάρη στη συνεργασία με τις βαλκανικές χώρες, ενώ παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ανοιχτά ζητήματα στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ