Το όπλο που τρέμουν οι Αμερικανοί πολιτικοί, αλλά απαιτεί το Πεντάγωνο

Το όπλο που τρέμουν οι Αμερικανοί πολιτικοί, αλλά απαιτεί το Πεντάγωνο

Θα βοηθήσει τους πιο επίλεκτους στρατιώτες των ΗΠΑ, να κυνηγούν και να εξοντώνουν στόχους αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας λέιζερ, ρομπότ, ολογράφους και άλλο εξελιγμένο υλικό

Μέχρι σήμερα, έκαναν θραύση στη ψυχαγωγία και στην βιομηχανία του πορνό. Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί όμως έβλεπαν τους κινδύνους εάν χρησιμοποιούνταν από «σκοτεινές δυνάμεις» με ολέθριες συνέπειες για τις ΗΠΑ. Κάποιοι όμως στο αμερικανικό Πεντάγωνο δεν κρατιούνται και αντιλαμβάνονται πόσο ανάγκη το έχουν και οι ίδιοι: Αμερικανοί στρατηγοί ζητάνε την αξιοποίηση της τεχνολογίας των deepfakes από τους πιο επίλεκτους στρατιώτες των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (SOCOM) είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη των ειδικών και -πιο «βρώμικων»- επιχειρήσεων των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τους πεζοναύτες μέχρι την Αεροπορία.

Σύμφωνα όμως με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο αμερικανικός ιστότοπος «The Intercept», η SOCOM προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή εκστρατειών προπαγάνδας και εξαπάτησης στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας deepfakes. Στο έγγραφο αποτυπώνονται οι μελλοντικές προπαγανδιστικές φιλοδοξίες της SOCOM απαριθμώντας τις δυνατότητες που αναζητά για το εγγύς μέλλον και ζητά προτάσεις από εξωτερικούς συνεργάτες!

Το έγγραφο

Το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τη Διεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας της SOCOM το 2020, καθόρισε μια λίστα επιθυμιών με παιχνίδια επόμενης γενιάς για τις ειδικές δυνάμεις του 21ου αιώνα, μια λιτανεία από gadget και φουτουριστικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους πιο επίλεκτους στρατιώτες των ΗΠΑ, να κυνηγούν και να εξοντώνουν τους στόχους τους πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας λέιζερ, ρομπότ, ολογράφους και άλλο εξελιγμένο υλικό. Τον Οκτώβριο του 2022 κυκλοφόρησε μάλιστα μια ενημερωμένη έκδοση της «λίστας επιθυμιών».

Έτσι, η SOCOM θέλει α αποκτήσει νέα και βελτιωμένα μέσα για τη διεξαγωγή «επιχειρήσεων επιρροής, ψηφιακής εξαπάτησης, διακοπής της επικοινωνίας και εκστρατειών παραπληροφόρησης σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο». Αναζητά επίσης «ικανότητες επόμενης γενιάς για τη συλλογή διαφορετικών δεδομένων μέσω ροών πληροφοριών δημόσιου και ανοιχτού κώδικα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τοπικά μέσα, κ.λπ., για να μπορέσει να ασκήσει άμεση επιρροή».

Όπως δείχνει το έγγραφο, η SOCOM θέλει να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες εξαπάτησης στο διαδίκτυο με τη χρήση deepfake βίντεο «επόμενης γενιάς», μια ολοένα και πιο αποτελεσματική μέθοδο δημιουργίας αληθινών πλαστών ψηφιακών βίντεο χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση. Οι ειδικές δυνάμεις θα χρησιμοποιούσαν αυτό το ψεύτικο υλικό για να «δημιουργήσουν μηνύματα και να επηρεάσουν επιχειρήσεις μέσω μη παραδοσιακών καναλιών», προσθέτει το έγγραφο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ