Ουκρανία: Αυξάνονται οι πιέσεις στο Πεντάγωνο για αποστολή F16

Ουκρανία: Αυξάνονται οι πιέσεις στο Πεντάγωνο για αποστολή F16

Μετά την αποστολή αρμάτων μάχης, η Ουκρανία θέλει να ενισχύσει την άμυνα της πιέζοντας την Δύση για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών.

Τα Abrams και τα Leopard έχουν αρχίσει ήδη νααποστέλλονται από τις ΗΠΑ και την Γερμανία προς την Ουκρανία. Ο επόμενος στόχος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι τα μαχητικά αεροσκάφηπου θα βοηθήσουν στην άμυνα από τους ρωσικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με το Politico, ήδη μία ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις στο Πεντάγωνο προκειμένου να εγκρίνει την αποστολή F-16 στην Ουκρανία. Το αίτημα αυτό, ήταν δεύτερο μετά τα άρματα μάχης, στην λίστα επιθυμιών των Ουκρανών από την στιγμή που οι Ρώσοι ξεκίνησαν την εισβολή.

Προτεραιότητα των Ουκρανών τα μαχητικά

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον και το Κίεβο θεωρούν το πυροβολικό, τα τεθωρακισμένα και τα επίγεια συστήματα αεράμυνας ως πιο επείγουσες ανάγκες, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να προστατεύσει τις μη στρατιωτικές υποδομές και να ανακτήσει το έδαφος που καταλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επίθεση για την ανακατάληψη εδάφους την άνοιξη, η εκστρατεία εντός του Υπουργείου Άμυνας για μαχητικά αεροσκάφη κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας και δύο άλλα άτομα που συμμετείχαν στις συζητήσεις. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν έχει ακόμη δηλώσει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη είναι η πρώτη της προτεραιότητα, τόνισε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το Πεντάγωνο είναι επικεντρωμένο στο να στείλει στο Κίεβο τις δυνατότητες που χρειάζεται για την άμεση μάχη.

Αλλά τα μαχητικά αεροσκάφη ενδέχεται να μετακινηθούν στην κορυφή σύντομα. Το Κίεβο έχει ανανεώσει το αίτημά του για σύγχρονα μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, με έναν κορυφαίο σύμβουλο του υπουργού Άμυνας της χώρας να λέει στα μέσα ενημέρωσης ότι αξιωματούχοι θα πιέσουν για τζετ από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο ότι η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της συμμετέχουν σε συνομιλίες «ταχείας διαδρομής» για πιθανή αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και στρατιωτικών αεροσκαφών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ