Εν αναμονή της απόφασης για το bullying στο Αρσάκειο – Δίνουν εξηγήσεις οι έξι νταήδες μαθητές

Εν αναμονή της απόφασης για το bullying στο Αρσάκειο – Δίνουν εξηγήσεις οι έξι νταήδες μαθητές

Μετά τους έξι νταήδες θα κληθεί να μιλήσει και ο 15χρονος που έδεσαν με πετονιά – Ποιοι θα πάρουν την απόφαση για το bullying στο Αρσάκειο.

Οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρίσκονται από το πρωί ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος 15χρονου μαθητή του σχολείου.

Αφού ολοκληρωθεί σήμερα η εξέταση των 6 ατόμων, θα κληθεί να μιλήσει ο 15χρονος για τα όσα συνέβησαν και αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έξι παιδιά.

 «Μόνο ένας γονιός με κάλεσε» λέει η μητέρα του 15χρονου

«Από τις έξι οικογένειες των δραστών, μόνο ένας γονέας, πατέρας συγκεκριμένα, με κάλεσε να συζητήσουμε για το θέμα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος επιχείρησε τελικά να παρουσιάσει ως ελαφρύτερο το περιστατικό από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα, λέγοντας πως ειδικά ο γιος του δεν συμμετείχε με βίαιο τρόπο στο δέσιμο της πετονιάς γύρω από τον λαιμό του γιου μου, αλλά απλώς… τον γαργάλησε» δήλωσε η μητέρα του 15χρονου.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι» – Ο κυνισμός των φερόμενων ως δραστών

Οι έξι μαθητές στην κατάθεση τους στους αστυνομικούς, φέρονται να έχουν περιγράψει το bullying σε βάρος του συμμαθητή τους ως πλάκα. Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρουν γονείς άλλων μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες παραμένουν αμετανόητοι.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι. Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση» είπαν οι μαθητές.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ – Το κλίμα στο σχολείο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Μετά τα γεγονότα, το κλίμα μεταξύ των μαθητών του σχολείου και τον 15χρονο, είναι ανάμικτο.

«Υπάρχουν αυτοί οι μαθητές που συμπαρίστανται στον γιο μου και το δείχνουν έμπρακτα και υπάρχουν και μερικοί που τον χλευάζουν. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, δύο συμμαθήτριες του τον στοχοποίησαν για τις κινήσεις που ακολουθεί η οικογένεια. Μετά από παρέμβασή μου στη διεύθυνση του σχολείου, οι μαθήτριες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και η συμπεριφορά τους άλλαξε άρδην», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Δεν αποκλείεται να δώσουν νέα κατάθεση οι έξι νταήδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι μαθητές, δεν αποκλείεται να κληθούν να δώσουν νέα κατάθεση στην αστυνομία, καθώς ο εισαγγελέας έστειλε εκ νέου την αρχική δικογραφία στο Τμήμα Ανηλίκων, ζητώντας περαιτέρω έρευνα αλλά και διερεύνηση για το αν έχουν τελεστεί κι άλλα ποινικά αδικήματα, εκτός από το bullying.

Η οικογένεια του 15χρονου, πάντως, είναι έτοιμη, εάν δεν ασκηθούν διώξεις αυτεπάγγελτα, να καταθέσουν μήνυση τόσο στο σχολείο, όσο και στις οικογένειες των έξι μαθητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ