FSB εναντίον ρωσικού υπουργείου Άμυνας – «Κρύβετε» τον αριθμό των νεκρών στην Ουκρανία

FSB εναντίον ρωσικού υπουργείου Άμυνας – «Κρύβετε» τον αριθμό των νεκρών στην Ουκρανία

Η FSB ισχυρίζεται ότι στον αριθμό των θυμάτων του υπουργείου δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, της οργάνωσης Wagner και οι Τσετσένοι μαχητές του Καντίροφ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας «υπολόγισε ότι ο πραγματικός αριθμός των Ρώσων τραυματιών και αυτών που σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκρανία προσεγγίζει τις 110.000», γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα από το Πεντάγωνο.

Τις πληροφορίες αυτές, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να τις πάρουν από υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων, επισημαίνει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως σε ένα από τα έγγραφα οι εκπρόσωποι των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας αναφέρουν ότι η FSB «κατηγόρησε» το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας «για απόκρυψη των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία».

Στα εν λόγω έγγραφα αναφέρεται πως στην FSB ισχυρίζονται ότι στον αριθμό των θυμάτων του υπουργείου Άμυνας δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί και τραυματίες στρατιωτικοί της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, του τμήματος των ανδρών της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και οι Τσετσένοι μαχητές του Ραμζάν Καντίροφ.

Οι διάσπαρτες μάχιμες δυνάμεις που έχει αναπτύξει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία, μερικές φορές δρούσαν σε αντίθεση μεταξύ τους, περιπλέκοντας περαιτέρω τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας.

«Στα μαχαίρια» Κρεμλίνο και μυστικές υπηρεσίες

Τα νέα έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν την έχθρα που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ