Κορωνοϊός: «Βόμβα» κινέζου ειδικού!

Κορωνοϊός: «Βόμβα» κινέζου ειδικού!

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως προέρχεται από τα ζώα!»

Σε μια αναφορά που ανατρέπει ένα από τα βασικότερα σενάρια των επιστημόνων για την προέλευση του κορωνοϊού, προχώρησε ο Τζορτζ Γκαο πρώην υπεύθυνος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Όπως επεσήμανε ο Γκάο, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι ο ιός που προκαλεί την COVID προήλθε από τα ζώα.

Διαβάστε επίσης: Φενέρ, Ζαλγκίρις ή Μπασκόνια: Ποιος είναι ο ιδανικός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague…

Ο Γκάο μίλησε σε μία διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σχετικά με την πρόληψη των πανδημιών, ενώ ήταν υπεύθυνος του αναφερόμενου κέντρου όταν ξέσπασε η COVID στην πόλη Γουχάν της Κίνας στα τέλη του 2019.

«Ακόμη και τώρα, κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι μερικά ζώα είχαν τον ιό ή αποτέλεσαν την πηγή του», δήλωσε ο Γκάο. «Μιλώντας με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν αποδείξεις για την προέλευση του ιού από τα ζώα», τόνισε ο ίδιος.

Περισσότερα από 3 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η προέλευση του ιού SARS-CοV-2 παραμένει μυστήριο, ελλείψει ξεκάθαρων αποδείξεων, και πηγή μεγάλης έντασης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Κοινή έκθεση της Κίνας και του ΠΟΥ, που δημοσιεύθηκε το 2021, ανέφερε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο ιός να μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω των ζώων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ