Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν

Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν

Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν περιγράφει τη στιγμή που δύο Έλληνες τραυματίστηκαν από ρουκέτα σε εκκλησία κατά τη λειτουργία της πρώτης Ανάστασης.

Πληροφορίες του Μητροπολίτη Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββα, θέλουν δύο Έλληνες να τραυματίστηκαν στο χάος που επικρατεί στο Σουδάν, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, λέει ότι δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει έξω, καθώς υπάρχουν αδέσποτες σφαίρες ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο Σουδάν.

«Έπεσε δίπλα σε δύο Έλληνες μία ρουκέτα και τους τραυμάτισε σοβαρά»

«Ήρθαν δυο Έλληνες και μας ειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε γιατί έξω από το ναό έχει πολλά τανκς, πολύς στρατό και είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Συντομεύσαμε τη λειτουργία όμως είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς αυτοί οι Έλληνες βγαίνοντας έξω από την εκκλησία και κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, γιατί μένουν μέσα στην ελληνική κοινότητα, έπεσε δίπλα τους μια ρουκέτα και τους τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι» περιγράφει ο μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

«Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν Ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης, το παλάτι. Προφανώς χτυπάνε τα υπουργεία απ’ ότι φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να βγεις έξω είναι πολύ επικίνδυνο» καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ