Την εξαίρεση δικαστών ζητά το κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Την εξαίρεση δικαστών ζητά το κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Ζητούν την αντικατάσταση τριών δικαστών του Α1 Πολιτικού Τμήματος, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποίησαν προ διάσκεψη.

Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων κατέθεσε το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Ο προεδρος του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελληνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τρεις δικαστές φέρονται να πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι τρεις προηγούμενες μάχες δείχνουν που… βαδίζουν (vids)

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμημα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ξεκινήσει η μαραθώνια όπως προβλέπεται διάσκεψη των δικαστών ώστε μέχρι το βράδυ της Τρίτης που λήγει προθεσμία να ανακοινώσουν την κρίσιμη απόφαση τους.

«Υπόνοιες για μη αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση»

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστες για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές. Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση» αναφέρει στην αίτηση αποχής – εξαίρεσης των τριών δικαστών η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, υποστηρίζοντας ότι «αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους».

«Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικοτερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές. Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστες αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμημα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα» συμπλήρωσε η κυρία Πανταζή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ