«Να μην περάσει κανείς αυτά που πέρασα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

«Να μην περάσει κανείς αυτά που πέρασα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Μια κόλαση άφησαν πίσω τους οι Έλληνες από το Σουδάν που κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που ξέφυγαν από την κόλαση του Σουδάν και έφτασαν στην Αθήνα.

«Κόσμος πεθαμένος, καμένα αυτοκίνητα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Αυτό που έχω περάσει να μην συμβεί σε κανέναν» περιγράφει, μιλώντας στο Star ο πατέρας Ελληνοσουδανικής οικογένειας, που άφησε πίσω το εργοστάσιο παγοποιίας που με κόπο έχτισε στο Χαρτούμ.

Πήρε τα μικρά παιδιά του και «δραπέτευσε» άρον άρον από την κόλαση του εμφυλίου.

Η Ελένη Παξεβάνη, μητέρα απεγκλωβισμένου Έλληνα από το Σουδάν, δηλώνει ανακουφισμένη που επέστρεψε ασφαλής η οικογένειά της: «Σταυρωνόμουν 10 φορές τη μέρα. “Αναστήθηκα” όμως. Μιλάμε και δεν αφήνω τον εγγονό από την αγκαλιά μου» λέει με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

«Ο δρόμος ήταν γεμάτος πτώματα»

«Τέτοια φρίκη και τέτοιο σκοτωμό δεν έχω ξαναδεί. Ήταν διάσπαρτος ο δρόμος, γεμάτος με πτώματα. Έπεσαν δύο όλμοι μέσα στο σπίτι μας και το διαλύσανε» συγκλονίζει Έλληνας που έφτασε χθες στην Ελευσίνα από το Σουδάν.

«Ήταν οι αντάρτες έξω από το σπίτι μας. Είπα θα πεθάνουμε εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση» ανέφερε Ελληνίδα κάτοικος του Χαρτούμ.

Χτυπήθηκε τουρκικό αεροσκάφος που θα απομάκρυνε πολίτες

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έπληξαν σήμερα τουρκικό αεροσκάφος το οποίο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Ουάντι Σεγίντνα, κοντά στο Χαρτούμ, για να απομακρύνει πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος του πληρώματος και να προκληθεί ζημιά στην παροχή καυσίμων, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το περιστατικό, όμως πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης από την πλευρά τους διέψευσαν ότι έπληξαν το αεροσκάφος και κατήγγειλαν ότι ο στρατός «διαδίδει ψέματα».

«Οι δυνάμεις μας παραμένουν αυστηρά δεσμευμένες στην ανθρωπιστική εκεχειρία που αποφασίστηκε τα μεσάνυκτα και δεν είναι αλήθεια ότι στοχοθετήσαμε οποιοδήποτε αεροσκάφος στο Ουάντι Σεγίντνα στην Ομντουρμάν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ