Τουρκία: Θα κρίνει το κόκκινο ποτάμι του Κιλιτσντάρογλου στη Σμύρνη τις εκλογές;

Τουρκία: Θα κρίνει το κόκκινο ποτάμι του Κιλιτσντάρογλου στη Σμύρνη τις εκλογές;

Τελευταία δημσκόπηση δίνει τη νίκη στον υποψήφιο της 6κομματικής ανητιπολίτευσης με 51% στον δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου.

Έδωσε τα ρέστα του στη Σμύρνη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στην καλύτερη προεκλογική του εμφάνιση ο υποψήφιος της 6κομματικής αντιπολίτευσης έκανε το πλήθος να παραληρεί, υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στον απολυταρχισμό της Τουρκίας, ότι θα βοηθήσει τους αγρότες της να παράγουν μόνοι τα βασικά προϊόντα και ότι θα πουλήσει τα 16 αεροπλάνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αγοράσει πυροσβεστικά αεροσκάφη ενόψει του καυτού καλοκαιριού, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου – Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα…

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το κόκκινο ποτάμι του Κιλιτσντάρογλου δεν γυρίζει πίσω, σχολίαζαν τα μέσα ενημέρωσης που πρόκεινται στου πλευρό του, ωστόσο οι αναλυτές δεν είναι απολύτως σίγουροι για τη νίκη του.

Κι αυτό γιατί ενώ οι δημοσκοπήσεις του έδιναν μέχρι πρόσφατα σταθερό προβάδισμα, τελευταία σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε η Konda Research στις αρχές και τα μέσα Απριλίου προβλέπει κούρσα που θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα.

Συγκεκριμένα, βάσει αυτής στον πρώτο γύρο αναμένεται οριακή νίκη του Ερντογάν με ποσοστό 43% έναντι του Κιλιτσντάρογλου με 42%, ενώ στην τρίτη θέση τερματίζει ο Μουxαρέμ Ιντζέ με ποσοστό 8%, που πιστεύεται ότι θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην τελική ετυμηγορία της κάλπης.

Νίκη στο νήμα

Αυτή, σύμφωνα με την παραπάνω δημοσκόπηση, θα δώσει οριακά τη νίκη στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος με 51% έναντι του 49% που θα λάβει ο (απερχόμενος πια) Τούρκος πρόεδρος.

Οι αναλυτές πάντως προειδοποιούν μηδένα πρo του τέλους μακάριζε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ