Αποσύρεται άρον – άρον η εγκύκλιος Γκάγκα για τις εφημερίες στα Νοσοκομεία

Αποσύρεται άρον – άρον η εγκύκλιος Γκάγκα για τις εφημερίες στα Νοσοκομεία

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων η Μίνα Γκάγκα αποσύρει την εγκύκλιο

Αποσύρεται, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στα νοσοκομεία, η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, η οποία όριζε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους.

Η νέα απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάκα όχι μόνο αναστέλλει την εφαρμογή της προηγούμενης εγκυκλίου που ορίζει την εφημέρευση των νοσοκομείων κατά τομείς (παθολογικό ή χειρουργικό) και όχι ειδικότητες, και αναπέμπει το ζήτημα στο ΚΕΣΥ από το οποίο ήρθε η σχετική γνωμοδότηση.

Διαβάστε επίσης: Στον… κόσμο της η ΕΠΟ – Τι ανακοίνωσε μετά το νέο «άκυρο» για τον τελικό Κυπέλλου

Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση.

Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».  \

Επικίνδυνη για την υγεία

Η εγκύκλιος της κυρίας Γκάγκα, που εξόργισε τους υγειονομικούς που την κατηγόρησαν για υποβάθμιση του ΕΣΥ με κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών, προέβλεπε την κάλυψη των εφημεριών όταν δεν υπάρχει γιατρός ενός τμήματος ή κλινικής, με την εφημερία γιατρού άλλης ειδικότητας του ιδίου τομέα.

Εξοργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) απέστειλαν στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ακόμη και εξώδικο, ενώ προσέφευγαν και στα δικαστήρια για «επικίνδυνη απόφαση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ