Μακελειό στο Βελιγράδι: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο μαθητές – Oδύνη στις εκδηλώσεις μνήμης, τι μέτρα παίρνει η Σερβία

Μακελειό στο Βελιγράδι: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο μαθητές – Oδύνη στις εκδηλώσεις μνήμης, τι μέτρα παίρνει η Σερβία

Το Βελιγράδι βιώνει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη Σερβία.

Οδύνη επικρατεί στο Βελιγράδι, αλλά και σε ολόκληρη τη Σερβία μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Βάντισλαβ Ρίμπνικαρ στην κεντρική συνοικία Βράτσαρ της σερβικής πρωτεύουσας.

Ο 13χρονος δράστης Κόστα Κετσμάνοβιτς έχει συλληφθεί και έχει οδηγηθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής. Οι αστυνομικές αρχές στη Σερβία έχουν συλλάβει και τους γονείς του 13χρονου δράστη που δολοφόνησε οκτώ μαθητές και ένα φύλακα του σχολείου.

Πώς είναι οι τραυματίες

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι μια μαθήτρια που έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι, σύμφωνα με τον Σίνισα Ντούτσιτς, διευθυντή του παιδιατρικού νοσοκομείου Τιρσόβα στο Βελιγράδι, όπου το άτυχο κορίτσι νοσηλεύεται.

«Το κορίτσι υποβλήθηκε εσπευσμένα σε εγχείρηση λόγω των τραυμάτων της στο κεφάλι. Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και στην Εντατική», είπε στους δημοσιογράφους ο Σίσισα Ντούτσιτς.

«Οι γιατροί κάνουν ότι είναι δυνατό να σώσουν τη ζωή της, αλλά η γενική κατάσταση της υγείας είναι σοβαρή», πρόσθεσε.

Ο Ντούτσιτς στην ενημέρωσή του σημείωσε ότι δύο τραυματισμένοι μαθητές που νοσηλεύονται στο Τιρσόβα είναι σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο για τα σπίτια τους έτσι ώστε να συνεχιστεί εκεί η περίθαλψή τους.

«Οι γονείς έχουν επισκεφτεί τα αγόρια, ένας ψυχολόγος έχει αναλάβει, ενώ (σ.σ. οι μαθητές) είναι σε επικοινωνία με τους γονείς τους τηλεφωνικά», ενημέρωσε ο Ντούτσιτς. 

Σύμφωνα με το b92.net, ο διευθυντής του Κλινικού Κέντρου στη Σερβία Μιλίκα Ασάνιν ενημέρωσε σήμερα το πρωί για την κατάσταση άλλων τριών τραυματιών και της δασκάλας τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση δύο μαθητές είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, ενώ ένας τρίτος έχει τις αισθήσεις του, αλλά η κατάστασή του θεωρείται πολύ πιο σοβαρή.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο τέταρτος ασθενής που εισήχθη στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών είναι ο μαθητής με τα σοβαρότερα τραύματα από πυροβολισμούς.

«Πέρασε σχεδόν όλη τη χθεσινή ημέρα στο χειρουργείο, τώρα είναι καλύτερα, είναι ξύπνιος, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» και χαρακτήρισε την κατάστασή του κρίσιμη, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις.

Θρήνος στις εκδηλώσεις μνήμης

Από αύριο Παρασκευή η Σερβία θα τηρήσει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις μνήμης με εκατοντάδες πολίτες να πηγαίνουν στο σημείο της επίθεσης αφήνοντας λουλούδια ή ανάβοντας κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Πολλοί από αυτούς είναι συγγενείς ή συμμαθητές των νεκρών από την ένοπλη επίθεση στο σχολείο. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

    

Τι μέτρα σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε την Τετάρτη μορατόριουμ για νέες άδειες οπλοφορίας εκτός από το κυνήγι, αναθεώρηση των υφιστάμενων αδειών, ενισχυμένη επιτήρηση των σκοπευτηρίων και του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες φυλάσσουν τα όπλα τους.

Θυμίζουμε ότι ο 13χρονος δράστης χρησιμοποίησε δύο πιστόλια που ανήκουν στον πατέρα του, όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ