Εκλογές 2023: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2023: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Η ΝΔ εμφανίζεται να παγιώνει μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χαμόγελα στο κυβερνητικό στρατόπεδο φέρνουν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς εμφανίζουν τη ΝΔ, να έχει σταθερό προβάδισμα που διευρύνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που αποτυπώνεται και σε δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν σήμερα Σάββατο, 8 μέρες πριν τις εκλογές, από τις εταιρείες GPO και Prorata που δίνουν προβάδισμα 6,1% και 5% αντίστοιχα στο κυβερνών κόμμα.

Διευρυνόμενο προβάδισμα για τη ΝΔ «δίνει» η GPO

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά,  η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% στην πρόθεση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,3%, με τα δύο κόμματα να κερδίζουν οριακά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Μαΐου.

Tο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,2%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3,3%, το ΜέΡΑ25 3,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 8,5%.

Οπως αναφέρεται, «η ΝΔ παγιώνει μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβάζει μεν τη συσπείρωσή του, αδυνατεί, ωστόσο, να διεισδύσει σε άλλες εκλογικές δεξαμενές, έτσι ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να κάνει την ανατροπή».

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος (6,8) που συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 30,4% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 48,8%  ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 34,5%.

Η δημοσκόπηση της Prorata

Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση της Prorata για την ΕΦΣΥΝ το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος κινείται στα επίπεδα του 5% με την έρευνα να δίνει από 32,1% μέχρι 37,9% στο κυβερνών κόμμα και από 27,2% έως 32,8% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστά από 8,6% έως 12,4%, το ΚΚΕ από 5,9% έως 9,1%, η Ελληνική Λύση από 2,3% έως 4,7% και το ΜεΡΑ25 από 2,8% μέχρι 5,2%. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ