Ιταλία: Στους 9 οι νεκροί στην Ιταλία – Κάτω από το νερό η περιφέρεια Emilia Romagna

Ιταλία: Στους 9 οι νεκροί στην Ιταλία – Κάτω από το νερό η περιφέρεια Emilia Romagna

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω βροχές στην περιοχή.

Βιβλική η καταστροφή στη Ιταλία από το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα και ειδικότερα την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνι.

Εννέα είναι ο απολογισμός των νεκρών μέχρι στιγμής, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης: Σφήνα της Αστον Βίλα για Κορδόν – Τι ισχύει για Μπαρτσελόνα

«Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους», τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια-Ρομάνια.

Όπως μεταδίδει το ANSA, επικαλούμενο τον πρόεδρο της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, Στέφανο Μπονακσίνι, 3.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην Μπολόνια, 5.000 στη Φαέντζα και 5.000 στην περιοχή της Ραβένα, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. «Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους αγνοούμενους.

Και αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω βροχές στην περιοχή.

«Ήταν πιθανότατα η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνια», είπε ο δήμαρχος της Ραβέννα, Μικέλε ντε Πασκάλ, στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RAI της Ιταλίας. «Η Ραβέννα είναι αγνώριστη για τη ζημιά που έχει υποστεί».

Ο δήμαρχος του κοντινού Φόρλι, Τζιαν Λούκα Ζατίνι, είπε ότι η πόλη του είναι «γονατισμένη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Στην πόλη Τσεζένα, οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες και περίμεναν τη διάσωσή τους με ελικόπτερο ή βάρκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ