«Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας» – Γιατί αντιδρούν οι δημοσκόποι

«Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας» – Γιατί αντιδρούν οι δημοσκόποι

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς ζητά από τα πολιτικά κόμματα να μην συνεχίσουν την αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων, μετά το πρόσφατο παράδειγμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών». Αυτό σημειώνουν, μέσω ανακοίνωσης – απάντησης, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τα πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών και την αμφισβήτηση που γνώρισαν από την Κουμουνδούρου.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς «οι έρευνες κοινής γνώμης, και ιδιαιτέρως οι δημοσκοπήσεις, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, αφού αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινωνίας σε συγκεκριμένο χρόνο».

Διαβάστε επίσης: Πως ο αγαπημένος προπονητής του Μέσι, βρέθηκε στην κουβέντα για τον Ολυμπιακό

«Αποτυπώνουν την στιγμή και κάθε στιγμή είναι διαφορετική, αφού επηρεάζεται από πληθώρα γεγονότων που συμβαίνουν καθημερινά, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και την περίοδο που προηγείται αυτής, όπως οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν ανατρέχοντας στα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών» συμπληρώνουν, σημειώνοντας ότι τα όποια αποτελέσματα δίνουν, δεν καθορίζουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Η απάντηση στην αμφισβήτηση

Οι δημοσκόποι υπογραμμίζουν ότι το έργο του αμφισβητήθηκε έντονα, όχι μόνο πριν τις εκλογές, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια.

«Εδώ και πολλά χρόνια, το εργαλείο αυτό αμφισβητείται έντονα με δημόσιες τοποθετήσεις από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, με στόχο την αποδόμησή του. Η πραγματικότητα κατέδειξε, όχι μόνον στις παρούσες εκλογές αλλά και στις προηγούμενες, ότι όποιος την αρνείται αυτοπαγιδεύεται στο δικό του ιστόρημα» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ