Πως ο αγαπημένος προπονητής του Μέσι, βρέθηκε στην κουβέντα για τον Ολυμπιακό

Πως ο αγαπημένος προπονητής του Μέσι, βρέθηκε στην κουβέντα για τον Ολυμπιακό

Ο Αντόνιο Κορδόν έπιασε δουλειά αναζητώντας τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού, με το όνομα του αγαπημένου τεχνικού του Λιονέλ Μέσι, Τάτα Μαρτίνο να πέφτει στο... τραπέζι.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ήδη το χτίσιμο για την επόμενη σεζόν, με την επιλογή του Αντόνιο Κορδόν για την θέση του τεχνικού διευθυντή να δείχνει πως οι προσδοκίες στο μεγάλο Λιμάνι είναι υψηλές.

Πλέον στο τραπέζι έχει πέσει το θέμα του προπονητή, με τον Ισπανό να έχει σηκώσει μανίκια, έχοντας ήδη δώσει τα πρώτα ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν τις τύχες του ελληνικού συλλόγου.

Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της λίστας αυτής είναι αυτό του Τάτα Μαρτίνο, με τον 60χρονο Αργεντίνο τεχνικό να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους του Λιονέλ Μέσι. Ποιος ξεχνά άλλωστε ότι ο 35χρονος σούπερ σταρ είχε ουσιαστικά επιβάλει τον Μαρτίνo στη Μπαρτσελόνα, όταν εκείνη αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει τον Τίτο Βιλανόβα -την εποχή που ο Ισπανός διαγνώστηκε με καρκίνο-. Kαι βέβαια ότι ο «Τάτα» μετά την Βαρκελώνη βρέθηκε στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής αντικαθιστώντας τον Αλεχάντρο Σαμπέγια μετά το τέλος του Μουντιάλ του 2014.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού ξεκινά με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ

Έμεινε στον πάγκο των «Γκαούτσος» δύο χρόνια και έχασε σε ισάριθμους τελικούς Copa America στα πέναλτι από την Χιλή ως ότου κλείσει ο κύκλος του. Η σχέση όμως μοιάζει… παντοτινή. Στον πάγκο του Μεξικό βρέθηκε από τον Ιανουάριο του 2019 και την ίδια χρονιά κέρδισε το Gold Cup, πριν αποχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Χεράρδο Ντανιέλ «Τάτα» Μαρτίνο, όπως είναι ολόκληρο το όνομα του γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής (συντοπίτης του Μέσι δηλαδή) στις 20 Νοεμβρίου 1962. Εντάχθηκε στα τμήματα ακαδημιών της Νιούελς Ολντ Μπόις, με την οποία έκανε μεγάλη καριέρα ως μεσοεπιθετικός σε τρεις θητείες, από το 1980 ως το 1990  (392 συμ./35 γκολ), από το 1991 έως το 1994 (81/2) και τέλος το 1995 (15/0).

Ως ποδοσφαιριστής, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Ως προπονητής έχει να επιδείξει τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων Παραγουάης με την Λιμπερτάδ και ενός με την Σέρο Πορτένιο, ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής Αργεντινής με την Νιούελς πρόσφατα. Σε ατομικό επίπεδο, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Νότιας Αμερικής το 2007, όταν ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Παραγουάης. Ηταν αυτός που το 2011 οδήγησε την Παραγουάη ως τον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πλούσιο βιογραφικό το οποίο σίγουρα οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν σοβαρά. Άλλωστε είναι γνωστή η επιθυμία του Αντόνιο Κορδόν να δουλεύει τόσο με ισπανόφωνους τεχνικούς, όσο και με πολύπειρους (βλέπέ Πελεγκρίνι στη Μπέτις) με τον Μαρτίνο να βάζει τικ και στα δύο αυτά κουτάκια.

Από εκεί και πέρα φυσικά στο κάδρο παραμένει η περίπτωση του Ερνάν Κρέσπο, ενώ τις τελευταίες ώρες έχουν προστεθεί στη κουβέντα και τα ονόματα των Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Χοσέ Μπορδαλάς, με τον πρώτο να έχει συνεργαστεί με τον Κορδόν στη Γρανάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ