ΣΥΡΙΖΑ: «Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα – Πυρ ομαδόν κατά Παπαδημούλη – Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: «Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα – Πυρ ομαδόν κατά Παπαδημούλη – Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τσίπρας

Η βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου έφερε στην επιφάνεια συγκρούσεις που μπορεί να προϋπήρχαν, αλλά δεν είχαν εκφραστεί σε τέτοιο βαθμό.

Η βαριά ήττα και η εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όχι μόνο δεν ήταν αναμενόμενη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έφερε στην επιφάνεια συγκρούσεις που μπορεί να προϋπήρχαν, αλλά δεν είχαν εκφραστεί πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου – τουλάχιστον σε αυτό τον βαθμό.

Η σύγκρουση που έχει απασχολήσει περισσότερο είναι αυτή μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη περί αξιοποίησης νέων στελεχών γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα που άφηνε διάφορα περιθώρια ερμηνείας.

Τα δύο γνωστότερα στελέχη που αντέδρασαν με πιο σκληρό τρόπο ήταν η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς. Και οι δύο όχι μόνο υπερασπίστηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τόνισαν ότι τέτοιες δηλώσεις εν όψει των δεύτερων εκλογών αποτελούν «αυτογκόλ», ενώ η πρώτη άφησε αιχμές ακόμα και για «άλλα πολιτικά σχέδια».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (στις 17:00) που θα ξεκινήσει με ομιλία του. 

Πάντως, εντύπωση έκανε χθες και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού που μετά από ερώτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες σημείωσε ότι «Δεν είναι ταμπού το θέμα της ηγεσίας» και ότι θεωρεί ότι «όλα θα τεθούν στο τραπέζι».

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή να δώσει το σύνθημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί στις δεύτερες κάλπες και όχι απλώς να κρατήσει τη δεύτερη θέση μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, καθώς έτσι θα μπορεί να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι σε ένα πρωθυπουργό που θα θεωρεί ότι είναι «παντοδύναμος» και «ανεξέλεγκτος», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να εντοπίσει τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηματικό είναι αν θα επαναλάβει με τον ίδιο έντονο τρόπο την επίθεση απέναντι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, αυτή είχε στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και «έκαψε» την απλή αναλογική, αντί να χτυπά πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως και να έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να απευθυνθεί περισσότερο προς τον κόσμο της Αριστεράς, κυρίως αυτούς που δεν επέλεξαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, έτσι ώστε να κερδίσει το μεγαλύτερο τμήμα από την αντιδεξιά ψήφο που κατευθύνθηκε σε μια σειρά άλλα ψηφοδέλτια στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ