Μετά την νέα νίκη Ερντογάν αναζητούνται οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας

Μετά την νέα νίκη Ερντογάν αναζητούνται οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Καλίν είναι οπαδός της Ελλάδας

Με ορίζοντα την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία, με κάποιες φήμες να θέλουν τον Ιμπραχήμ Καλίν ως υποψήφιο για το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Και το ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να σημαίνει ενδεχόμενη αλλαγή προσώπου στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, με τον Τσαβούσογλου στο παρελθόν να έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές «αποδυναμωμένος».

Ο Ιμπραχήμ Καλίν ως εκπρόσωπος του Ερντογάν δεν υπήρξε ένα πρόσωπο άγνωστο για την Ελλάδα. Με τουρκικές πηγές να επισημαίνουν τη μάλλον θετική συμβολή του στις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας.

Δίαυλος Καλίν – Σουρανή

Ο Καλίν ήταν εκείνος που είχε συναντηθεί με την πρέσβη Ελένη Σουρανή, όταν ήταν διπλωματική διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούλιο του  2020 όταν οι σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας είχαν ξεκινήσει να χτυπάνε «κόκκινο». Σε μία προσπάθεια κατ΄αρχήν συνεννόησης, που όμως τελικά δεν απέδωσε.

Καλίν και Σουρανή ωστόσο διατήρησαν ανοιχτή τη μεταξύ τους «κόκκινη γραμμή», προκειμένου να καταστεί δυνατό να υπάρχει η μίνιμουμ συνεννόηση και να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «θερμό επεισόδιο» με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ