Τουρκία: 5 μαθήματα από τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν

Τουρκία: 5 μαθήματα από τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν

Πολιτικός επιζών ο Ερντογάν κατάφερε να ξεπεράσει τους σκοπέλους του καταστροφικού σεισμού και του υψηλού πληθωρισμού.

Ίσως ο καλύτερος χαρακτηρισμός για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αυτός που του επεφύλαξε η γαλλική Le Monde μετά τη νίκη του και στον β’ γύρο των εκλογών στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για τον «αβύθιστο πρόεδρο», που έχει κατακτήσει την τέχνη της ανάκαμψης.

Το πιο πετυχημένο σχόλιο, ωστόσο, για την επικράτηση του έκανε η γερμανική Welt, που έγραψε ότι «ο Ερντογάν δεν θα ήταν Ερντογάν αν δεν είχε το βλέμμα στραμμένο ήδη στην επόμενη μάχη. Στη νικητήρια ομιλία του, έκανε ήδη προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές του επόμενου έτους. ‘Είμαστε έτοιμοι να (…) κερδίσουμε την Κωνσταντινούπολη;’ φώναζε στο πλήθος.

Η πόλη όπου μεγάλωσε ο Ερντογάν και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πέρασε στην αντιπολίτευση στις τοπικές εκλογές του 2019. Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα αγκάθι για τον Πρόεδρο. Φαίνεται ότι ο ‘τουρκικός αιώνας’είναι μόνο η αρχή για τον Ερντογάν».

Και επειδή στους Αμερικανούς αρέσουν οι αναλύσεις, τα 5 μαθήματα από τις εκλογές στην Τουρκία και τη νίκη του Ερντογάν είναι, σύμφωνα με τους New York Times, τα εξής: 

Οι κρίσεις ζημίωσαν αλλά δεν γονάτισαν τον Ερντογάν

Ήταν η πιο απαιτητική εκλογική μάχη στα 20 χρόνια που βρίσκεται ο Ερντογάν στην εξουσία, πρώτα ως πρωθυπουργός από το 2003 και μετά ως πρόεδρος από το 2014. Πριν από την αρχική αναμέτρηση στις 14 Μαΐου, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μια κούρσα στο νήμα απέναντι στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ