Δάγκωμα οχιάς: Βγήκε από τη ΜΕΘ η εθελόντρια στη Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση της υγείας της (vid)

Δάγκωμα οχιάς: Βγήκε από τη ΜΕΘ η εθελόντρια στη Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση της υγείας της (vid)

Ευχάριστα νέα για την εθελόντρια που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από δάγκωμα οχιάς.

Βγήκε από τη ΜΕΘ στην οποία νοσηλευόταν η εθελόντρια που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από δάγκωμα οχιάς στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία: Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με την κ. Μ. Μπιτζάνη, συντονίστρια Διευθύντριας της Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», η γυναίκα διακομίστηκε σε παθολογική κλινική καθώς έχει παρουσιάσει βελτίωση. Μπορεί και αναπνέει μόνη της, χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ βρίσκεται σε καλό επίπεδο επαφής και έχει άριστη συνεργασία.

Η 39χρονη που είχε σπεύσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της οχιάς, έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά από τσίμπημα του φιδιού.

Για το περιστατικό είχε μιλήσει ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τονίζοντας πως το αναφυλακτικό σοκ είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται υπό τη μορφή αναφυλακτικού σοκ. Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς, αλλά κάποιοι με αλλεργικό υπόβαθρο εκδηλώνουν αναφυλακτικό σοκ» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, η άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ και η μεταφορά της 39χρονης στο νοσοκομείο αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή της. «Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα» σημείωσε ενώ εξήγησε ότι αν καθυστερούσε για λίγο η μεταφορά της σε νοσοκομείο θα είχαμε τραγικές συνέπειες.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν το φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη από άνδρα που εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού.

Αμέσως έγινε κλήση στην Πυροσβεστική και στην υπηρεσία ερπετολόγων, με την 39χρονη να καταφτάνει στο σχολείο για να απομακρύνει το φίδι. Στην προσπάθειά της να πιάσει την οχιά εκείνη τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα η 39χρονη να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, με τον γιατρό του οποίου να προχωρά σε διασωλήνωσή της, καθώς η υγεία της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ