Ανάλυση: Το εκλογικό σώμα «των πολεμιστών» του Πριγκόζιν που απειλεί τον Πούτιν από τα Δεξιά

Ανάλυση: Το εκλογικό σώμα «των πολεμιστών» του Πριγκόζιν που απειλεί τον Πούτιν από τα Δεξιά

Ο αρχηγός του Ομίλου Βάγκνερ αναφέρεται σε ένα φιλοπόλεμο εκλογικό σώμα στη Ρωσία, αηδιασμένο από τη διαφθορά και την ανικανότητα, που ευθύνονται για τον θάνατο τόσο πολλών στρατιωτών.

Καθώς διεκδίκησε τη νίκη στη μάχη για το Μπαχμούτ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner (PMC), έδωσε μια ακόμη συνέντευξη (στη φωτογραφία από το Twitter/Salika, επάνω, μαχητές του Ομίλου Wagner, οι οποίοι συχνά αναφέρονται ως «σκιώδεις πολεμιστές» της Ρωσίας).

Επίθεση στο «βαθύ κράτος»

Καταδίκασε, με ξεκάθαρα λόγια, τον ρώσο υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό του επιτελείου του, το «βαθύ κράτος» της Ρωσίας – δηλαδή, την προεδρική διοίκηση και το κατεστημένο της «οιονεί άμυνας» – και τις ελίτ που θωρακίζουν τους γιους τους από τα μέτωπα των μαχών.

Αποκάλυψε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιον σκοπό διεξάγεται η επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά «όσο υπάρχει μάχη, πρέπει να πολεμήσουμε καλά» – παρόλο που πρόσθεσε ότι ο μεγάλης διάρκειας πόλεμος, ο οποίος έρχεται, θα έχει τεράστιο τίμημα.

Ως προς αυτό, ο Πριγκόζιν είπε την πικρή αλήθεια – η οποία γεννά το ερώτημα πώς καταφέρνει να ξεφεύγει, όταν άλλοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης για πολύ πιο ήπιες επικρίσεις.

Η απάντηση είναι ότι αντανακλά τις απόψεις ενός σημαντικού τμήματος της ρωσικής κοινωνίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπέρ του πολέμου, αλλά επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται και απογοητεύονται από τη διαφθορά και την ανικανότητα που έχουν κοστίσει ζωές στον στρατό, γράφει σε ανάλυσή της η Anna Matveeva, επισκέπτρια ανώτερη ερευνήτρια στο King’s College του Λονδίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ