ΑΑΔΕ – Μύκονος: Νέα λουκέτα σε strip club και σε καφετέρια

ΑΑΔΕ – Μύκονος: Νέα λουκέτα σε strip club και σε καφετέρια

Μετά το λουκέτο σε γνωστό νυχτερινό club restaurant – Συντονισμένη έφοδος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο νησί των ανέμων.

Ακόμα δύο περιπτώσεις φοροδιαφυγής στην Μύκονο εντόπισε το ραντάρ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ασθενοφόρα η Κως – 63χρονη πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο

Μετά το λουκέτο σε γνωστό νυχτερινό club restaurant, η συντονισμένη έφοδος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο νησί των ανέμων βρήκε ακόμα δύο επιχειρήσεις, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι είναι… αμελείς στην εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Συγκεκριμένα:

Γνωστό νυχτερινό κέντρο (strip club) δεν είχε διαβιβάσει στο e-send 266 παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις), καθαρής αξίας 15.000 ευρώ.
Καφέ εστιατόριο στη χώρα δεν είχε διαβιβάσει 141 αποδείξεις, καθαρής αξίας 2.750 ευρώ.

Σε αμφότερες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, καθώς και λουκέτο 48 ωρών.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία των επιχειρήσεων, ώστε να δουν εάν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις στη φετινή ή και σε παλαιότερες χρήσεις.

Κατεδάφιση

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η κατεδάφιση τμήματος πολεοδομικών παρανομιών στην παραλία Ψαρού της Μυκόνου, μετά τις αντίστοιχες στον Πάνορμο και την Μυρσίνη.

Στην επιχείρηση Nammos, οι όποιες παρανομίες έχουν εντοπιστεί κατεδαφίζονται αυτοβούλως, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης Σύρου να άρει την εντολή διακοπής εργασιών, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες απομάκρυνσης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως με έγγραφο του ΥΠΕΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου -ως αρμόδια για κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς- από την κατεδάφιση εξαιρέθηκαν προς το παρόν τα δύο βασικά κτίρια 520 τμ και 39 τμ.

Νέα σελίδα

«Ασχέτως των νομικών και τεχνικών επιχειρημάτων που αμφισβητούν την ορθότητα των πορισμάτων του Πρωτόκολλου Κατεδάφισης και ασχέτως των δικονομικών δυνατοτήτων που ο νόμος μας παρέχει, το NAMMOS, ως ένα από τα κορυφαία διεθνώς ονόματα στην υψηλού επιπέδου εστίαση και διασκέδαση, αποφάσισε να επιδείξει συμμόρφωση στην απόφαση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας τη συνειδητή θέση μας ότι οφείλουμε να μετάσχουμε έμπρακτα στη νέα σελίδα του μυκονιάτικου τουρισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται, με βάση τους όρους και κανόνες που θεσπίζει το ελληνικό κράτος» εξηγεί το Νammos σε ανακοίνωσή του. «Με την ευθύνη των 25 χρόνων ουσιαστικής συμμετοχής στο να καταστεί η Μύκονος εμβληματικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναλάβουμε από κοινού με σημαντικούς παράγοντες του μυκονιάτικου τουρισμού την πρωτοβουλία συμμόρφωσης και αυτορρύθμισης, που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή με ευθύνη όλων μας» σημειώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ