Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ένοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ένοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

«Πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί, μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο», είπε η εισαγγελέας

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού εισηγήθηκε η εισαγγελέας Κυριακή Κλάπα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας αγόρευσης της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε οργανωμένη και προσχεδιασμένη την επίθεση και μάλιστα με ανθρωποκτόνο δόλο. Πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί, μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο, είπε.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ στην διακομματική: Προτείνει δύο debate ενόψει των εκλογών

Υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι της αστυνομίας σε αντίθεση με τον Άλκη και την παρέα του που δεν είχαν τίποτα πάνω τους λέγοντας πως οι τέσσερις που επέζησαν κατέθεσαν μόνο την αλήθεια.

Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων, τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους. Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας. Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος είπε.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί.

Οι κατηγορούμενοι δεν χρειαζόταν καμία πρόκληση για να επιτεθούν είχε αρχή μέση και τέλος τόνισε η εισαγγελέας. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Μόνον ένα αναψυκτικό, που μοιράστηκε ο Άλκης με τον Άγγελο. Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Και οι τέσσερις ήρθαν και κατέθεσαν μόνον όσα γνώριζαν. Κατέθεσαν μόνον την αλήθεια, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή που έλεγχε την πορεία της επίθεσης και των στρατιωτών του. Αίσθηση προκαλεί πάντως η απουσία από την αίθουσα της μητέρας του Άλκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ