Βλαντιμίρ Πούτιν: Πως ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων κορόιδεψε όλο τον κόσμο

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πως ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων κορόιδεψε όλο τον κόσμο

Ψέματα και ότι αποσύρθηκε από την KGB με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τα χρόνια του στην KGB έχουν γραφτεί τέρατα.

Ήταν ο κατάσκοπος από η Ρωσία που επιλέχθηκε για να συναντηθεί με τους τρομοκράτες της Φράξιας Κόκκινος Στρατός στη Δυτική Γερμανία, ο εκλεκτός με την αινιγματική φυσιογνωμία και τις υπερφυσικές δυνάμεις που υπερασπίστηκε μόνος του τα γραφεία της KGB από επίδοξους πλιατσικολόγους.

Και οι ιστορίες δεν έχουν τέλος, αφού ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται με τη μυστική δράση του να ξεπερνά σε σφρίγος τον Τζέισον Μπορν, σε γοητεία τον Τζέιμς Μποντ και σε ευρηματικότητα τον Μαγκάιβερ καταφέρνοντας να αποκαλύψει ένα σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ανατολικής Γερμανίας, να ξεμπροστιάσει ένα δίκτυο από αυτομολούντες υπαλλήλους της Στάζι και να πιάσει επ’ αυτοφόρω τον εκβιαστή ενός επιστήμονα ερευνητή τοξικών ουσιών την ώρα που είχε πάει να «φυτέψει» πορνογραφικό υλικό στο γραφείο του.

Είναι μετά δυνατόν να αναρωτιέται κανείς, γιατί τόσες δεκαετίες αργότερα δεν μπορεί να ξεφορτωθεί το βάδισμα του «πιστολέρο» (δεξί χέρι κολλημένο στο σώμα και αριστερό σε ετοιμότητα) που έμαθε στην τρομερή και φοβερή μυστική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης, που τον δέχτηκε στις τάξεις της μόλις 16 ετών και τον έβγαλε έτοιμο ηγέτη της Ρωσίας;

Το τέλος των πουτινικών ψευδαισθήσεων

Και κάπου εκεί το ρωσικό παραμύθι τελειώνει, αφού πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες ότι ο κατάσκοπος που η Δύση (δεν) αγάπησε δεν ξεχώρισε ποτέ στην KGB, δεν είχε να επιδείξει τίποτα διαφορετικό από τους υπολοίπους και μάλιστα ήταν αποτελεσματικός μόνο στο να κάνει τα θελήματα!

Συγκεκριμένα, πρώην συνάδελφοί του στην KGB, που δέχτηκαν να μιλήσουν για την 5ετία της αποστολής του στην Ανατολική Γερμανία από το 1985 έως το 1990 στο περιοδικό der Spiegel, σκιαγραφούν μια πολύ διαφορετική εικόνα του Ρώσου προέδρου. Λένε χαρακτηριστικά ότι η δράση του στη Δρέσδη της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο ικανός πράκτορας κι ότι το έργο του περιοριζόταν κυρίως σε απλά διοικητικά καθήκοντα.

Επικαλούμενο, μάλιστα, έναν από τους πρώην συναδέλφους του Πούτιν στο γραφείο της KGB στη Δρέσδη, το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι «η δουλειά του Πούτιν ήταν ουσιαστικά να εξετάζει αιτήσεις για επισκέψεις συγγενών της Δυτικής Γερμανίας ή να αναζητά πιθανούς πληροφοριοδότες μεταξύ ξένων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης».

Ο Χορστ Γέμλιχ, πρώην αξιωματικός της Στάζι που εργαζόταν επίσης στη Δρέσδη, αποτελείωσε τον Ρώσο πρόεδρο και το προφίλ του ασύγκριτου, που τόσα χρόνια έχει χτίσει με τις (παλαιότερα και γυμνόστηθες) φωτογραφίες του από το τζούντο, δίπλα σε αρκούδες, πάνω σε τανκς με το πυροβόλο ανά χείρας, λέγοντας πως ήταν απλά το «παιδί για τις παραγγελίες».

Υπάλληλος γραφείου ο Ρώσος πιστολέρο

Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι, σύμφωνα με το der Spiegel, ο Πούτιν σπάνια αναφέρεται στα αρχεία της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας. Τα μόνα στοιχεία που είναι καταχωρημένα είναι η ημερομηνία γέννησής του ή τα διοικητικά του καθήκοντα, αλλά κανένας φάκελος δεν περιέχει πληροφορίες που να υποστηρίζουν τα κατορθώματα του που προαναφέρθηκαν. 

Για την ιστορία μέχρι χθες, γιατί σήμερα όλα τελούν υπό αμφισβήτηση, αυτό που ήταν γνωστό ήταν πως ο Πούτιν εργάστηκε για την KGB, την υπηρεσία πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης, επί δύο δεκαετίες και μετακόμισε στη Δρέσδη, στην Ανατολική Γερμανία, το 1985.

Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του Ψυχρού Πολέμου και κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Επίσημα αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία της KGB με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, εκτός από τον προαναφερόμενο Γέμλιχ, και ο Όλεγκ Καλούγκιν, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της KGB και πολέμιος του Πούτιν, είχε δηλώσει το 2015 ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει ψέματα και ήταν απλώς ένας ταγματάρχης. Προς υπεράσπιση του Ρώσου προέδρου, που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, τελείωσε τη νομική για να γίνει δεκτός στην KGB, που ήταν το όνειρο του από παιδί, για «παιδί για τα θελήματα»… καλά τα κατάφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ