Τσίπρας: Πόσο κοστίζει η ζωή της 19χρονης εγκύου που ξεψύχησε περιμένοντας ασθενοφόρο;

Τσίπρας: Πόσο κοστίζει η ζωή της 19χρονης εγκύου που ξεψύχησε περιμένοντας ασθενοφόρο;

Στην ομιλία του στο Χαλάνδρι αλλά και σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους θανάτους των δύο γυναικών ενώ περίμεναν ασθενοφόρο, διερωτώμενος πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή.

Στους θανάτους των δύο γυναικών, στην Κω και στη Νέα Μάκρη, αλλά και στον θάνατο του εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Χαλάνδρι και με ξεχωριστή ανάρτηση στο Facebook.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτες αλλαγές στις συντάξεις – Όσα έρχονται μετά τις εκλογές για αυξήσεις και αναδρομικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή, σημειώνοντας ότι τα τραγικά περιστατικά είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο κόσμων, «του κόσμου της ισότητας και της αλληλεγγύης και του κόσμου της ελίτ και της ολιγαρχίας», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει πλευρά και θα δώσει τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους.

Η ανάρτηση του Τσίπρα

Πόσο αλήθεια κοστίζει η ζωή της 63χρονης που χάθηκε προχθές στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου στην Κω; Πόσο κοστίζει η ζωή του εργάτη που χάθηκε πριν από μια βδομάδα στο Πέραμα; Πόσο κοστίζει η ζωή της 19χρονης εγκύου που ξεψύχησε χθες περιμένοντας για πέντε ώρες ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη;

Δύο κόσμοι, δύο διαφορετικά σύμπαντα. Από τη μια πλευρά ο κόσμος της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης. Οι αξίες του λαϊκού κόσμου, των εργαζόμενων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Από την άλλη ο κόσμος της κερδοσκοπίας, της αλαζονείας, της περιφρόνησης. Ο κόσμος της ελίτ και της ολιγαρχίας.

Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα δώσουμε τον αγώνα. Με σεμνότητα αλλά και με αποφασιστικότητα. Γιατί θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη με ευημερία για όλους.

Στην ομιλία του στο Χαλάνδρι ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα σχέδιο επτά απαραίτητων βημάτων που περιλαμβάνει την εξειδίκευση των μέτρων του οικονομικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση αλλά και το μέλλον της χώρας, ενώ τόνισε ότι το 2027 θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα δημοκρατίας και ισότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε μια τέτοια χώρα δεν θα «ξεσπιτώνεται κανείς για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, δεν θα πεθαίνουν άνθρωποι στην καρότσα ενός φορτηγού».

«Όπου ένας άνθρωπος με αναπηρία θα ζει και θα διασκεδάζει όπως κάθε άλλος άνθρωπος», είπε. Αυτές δεν είναι εικόνες ουτοπίας, αλλά ρεαλιστικοί στόχοι», είπε και αναφέρθηκε στα κομβικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ