Μετανάστες: Δέκα χώρες, ανάμεσά τους Ελλάδα και Ιταλία, ενάντια στην πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου

Μετανάστες: Δέκα χώρες, ανάμεσά τους Ελλάδα και Ιταλία, ενάντια στην πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου

Κατά της συμβιβαστικής πρότασης που παρουσίασε η σουηδική προεδρία τάχθηκαν Ελλάδα, Ιταλία και άλλες οκτώ χώρες.

Δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και η Ελλάδα, αρνήθηκαν σήμερα να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, στην κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

«Έχουμε πρόβλημα να στηρίξουμε αυτό το κείμενο», είπε ο Ιταλός υπουργός Ματέο Πιαντεντόζι.

Τι ζητά η Ιταλία

Η Ιταλία ζητά οι μετανάστες στους οποίους δεν χορηγείται άσυλο να επιτρέπεται να σταλούν πίσω στις «ασφαλείς» χώρες διέλευσής τους, ακόμη και αν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο δεσμό στη χώρα αυτή. Η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτήν την ιδέα.

Η Ελλάδα τάχθηκε επίσης κατά. «Όπως και η Ιταλία, δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το πράσινο φως», είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης. «Είμαστε απογοητευμένοι γιατί οι ανησυχίες μας δεν ελήφθησαν υπόψη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο θέμα των χωρών διέλευσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια άλλη μεσογειακή χώρα, η Μάλτα, ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία επί της συμβιβαστικής πρότασης που παρουσίασε η Σουηδία, η χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ