Εύβοια: Ο πατέρας του πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο – «Εάν είχε έρθει έγκαιρα το ΕΚΑΒ μπορεί να είχε σωθεί»

Εύβοια: Ο πατέρας του πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο – «Εάν είχε έρθει έγκαιρα το ΕΚΑΒ μπορεί να είχε σωθεί»

Τα τρία περιστατικά μέσα σε 48 ώρες με πολίτες να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας ασθενοφόρο ξύπνησαν άσχημες μνήμες στον Νίκο Ζουραΐτη.

Οι δραματικές ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ και στο ΕΣΥ, αποκαλύφθηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τις τελευταίες 48 ώρες καθώς τρεις συμπολίτες έχασαν τη ζωή τους σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, περιμένοντας το ασθενοφόρο, με τα περιστατικά να ξυπνούν άσχημες μνήμες στο Νίκο Ζουραΐτη, ο οποίος είδε τον πατέρα του να φεύγει από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο καθώς το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να τον μεταφέρει έγκαιρα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Διαβάστε επίσης: Αναβλήθηκε η δίκη επαγγελματία στην Καβάλα που δάγκωσε αστυνομικούς που του έκαναν παρατήρηση για δυνατή μουσική

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που ζήσαμε και αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες. Βλέπουμε ότι συνεχίζεται. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται εν έτει 2023 να συμβαίνουν όλα αυτά, να μην έχουν τα αυτονόητα οι πολίτες. Να μην έχουν ΕΚΑΒ να τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες», είπε αρχικά ο κ. Ζουραΐτης μιλώντας στο MEGA.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Ο κ. Ζουραΐτης εξιστόρησε τι συνέβη τον Απρίλιο, όταν ξαφνικά ο πατέρας του ένιωσε δυσφορία και έπαθε έμφραγμα, ωστόσο, το ΕΚΑΒ εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς το ασθενοφόρο δεν έφτασε ποτέ.

«Βρισκόμουν στη Χαλκίδα, ο πατέρας μου και η μητέρα μου βρίσκονταν στο εξοχικό μας στη Δαφνούσα. Η μητέρα μου ανέφερε ότι στις 11:30 ο πατέρας μου ένιωσε δυσφορία και έπαθε έμφραγμα. Βγήκε έντρομη, φώναζε σε βοήθεια. Ήρθαν συγγενείς και γείτονες, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έγιναν αλλεπάλληλες κλήσεις σε ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου», είπε αρχικά.

«Το ΕΚΑΒ που υπήρχε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ήταν σε διακομιδή, οπότε δεν μπορούσε να έρθει. Δεν έστειλαν ούτε από Χαλκίδα ούτε από αλλού. Η μητέρα μου πήρε την απόφαση στις 12:30 να μεταφέρουν τον πατέρα μου στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου με ΙΧ. Μιλάμε για μία απόσταση ούτε 10 λεπτών. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος», προσέθεσε.

«Εάν είχε έρθει έγκαιρα το ΕΚΑΒ μπορεί να είχε σωθεί»

«Στον πατέρα μου προσφέρθηκε ΚΑΡΠΑ. Είχε τις αισθήσεις του μέχρι τις 12:30. Επί μία ώρα πάλευαν μόνο με ΚΑΡΠΑ. Εάν είχε έρθει έγκαιρα το ΕΚΑΒ, μπορεί ο πατέρας μου θα είχε σωθεί αυτή τη στιγμή», είπε στο MEGA o γιος του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουραΐτη, η κατάσταση στην Εύβοια δεν δείχνει βελτίωση, γεγονός που προβληματίζει τους πολίτες, καθώς το νησί αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό το καλοκαίρι. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν στην σκέψη ότι το ασθενοφόρο δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τα περιστατικά που θα προκύψουν.

«Και στην Κάρυστο και στην Κύμη και στη βόρεια Εύβοια. Μιλάμε για περιοχές που το καλοκαίρι έχουν και πάρα πολλούς τουρίστες, είναι με ένα ασθενοφόρο και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τόσους κατοίκους με ένα ασθενοφόρο. Εάν κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο, ο δεύτερος τι θα γίνει, θα τον μεταφέρουν με ΙΧ; Μιλάμε για 2023 για αυτονόητα πράγματα, για την υγεία μας. Αν πάρουμε εμείς την ευθύνη και τον μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μπορεί να κάνουμε την κατάσταση χειρότερη. Δεν είμαστε γιατροί», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας είναι σοβαρές και μπορούν να έχουν οδυνηρές συνέπειες, καθώς στην Εύβοια έχει εγκαινιαστεί νέα μονάδα ΕΚΑΒ στο Μαντούδι, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της, καθώς δεν υπάρχει πλήρωμα να τη στελεχώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ