Πισπιρίγκου: Συγκλονίζει η περιγραφή της παιδιάτρου στη δίκη

Πισπιρίγκου: Συγκλονίζει η περιγραφή της παιδιάτρου στη δίκη

Η παιδίατρος περιέγραψε και την κρίση που έπαθε η μικρή Τζωρτζίνα και πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Παρέλαβα ένα παιδί καρδιοαναπανευστικά σταθερό. Ήταν ένα παιδί με σοβαρότατο νευρολογικό πρόβλημα. Ο λόγος εισαγωγής ήταν η αξιολόγηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε» κατέθεσε η παιδίατρος εντατικολόγος Σταυρούλα Μπούντ, η οποία εξετάστηκε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Διαβάστε επίσης: Αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία: Μεγαλώνει η αγωνία – Χάθηκε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Η μάρτυρας ήταν η ιατρός που εφημέρευε την ημέρα που έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο και ήταν κοντά στην μικρή Τζωρτζίνα όταν την επόμενη έπαθε ένα επεισόδιο σπασμών και περιέγραψε στην κατάθεση της τι συνέβη. «Την επόμενη λίγο πριν τις οκτώ έκανε ένα επεισόδιο σπασμών, με προσήλωση βλέμματος καταγράψαμε κορεσμό 90, χορηγήθηκε οξυγόνο. Βασικό σε αυτό είναι να λυθεί το επεισόδιο πριν περάσουν 30 λεπτά. Χρειαζόταν υποστήριξη με αμπου. Λίγο πριν την παρέλευση του 20λεπτου ανταποκρίθηκε.

Την στιγμή που εκδήλωσε τους σπασμούς είχε πυρετό πάνω από 39. Ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Στη συνέχεια, το παιδί παρέμεινε διασωληνωμένο και σταθερό» είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Στη συνέχεια η εντατικολόγος περιέγραψε το κομμάτι που αφορά στην ενημέρωση που έκανε στην Ρούλα Πισπιρίγκου. «Ενημέρωσα τη μητέρα τηλεφωνικά και μου είπε ότι θα έρθει στο νοσοκομείο. Εγώ εν τω μεταξύ έφυγα.

Έμαθα ότι ήρθε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε από συνάδελφο» είπε η μάρτυρας, εξηγώντας στη συνέχεια για την επικοινωνία που είχε με τη μητέρα της Τζωρτζίνας: «Τη μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά την ενημέρωνα. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες. Τον πατέρα τον είχα δει αλλά δεν είχα κάποια συζήτηση».

Πρόεδρος : Έχετε πει για μία συζήτηση κάνατε με τη μητέρα;

Μάρτυρας : Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε στο σπίτι πως η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε «μαμά τρέμω τρέμω». Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας.

Πρόεδρος : Τι εννοείτε αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά;

Μάρτυρας : Δεν αξιολογείται ως επεισόδιο σπασμών.

Δικαστής : Πείτε μας για συμπεριφορά τη μητέρας.

Μάρτυρας : Δεν έχω να πω κάτι αξιόλογο. Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών

Σύνεδρος : Ερωτήσεις έκανε;

Μάρτυρας : Την ενημέρωνα. Δεν θυμάμαι εάν έκανε ερωτήσεις.

Υπ. Κατηγ: Πότε σας είπε ότι έχασε την επικοινωνία το παιδί στο επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας : Την ρώτησα εγώ για να επιβεβαιώσω ότι είχε επικοινωνία και μου είπε ότι στην συνέχεια την έχασε.

Υπεράσπιση ( συνεργάτης Αλ. Κούγια): Είπατε πριν για τη συμπεριφορά της μητέρας ότι σας φάνηκε ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε τη μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμη;

Μάρτυρας : Η μητέρα στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…

Υπεράσπιση: Σας πέρασε το μυαλό ότι παιδί πρέπει να ελεγχθεί από παιδονευρολόγο;

Μάρτυρας : Έγινε έλεγχος από κυρία Κουρή. Έγινε εγκεφαλογράφημα δεν διαπιστώθηκαν σπασμοί που βλέπαμε ή δεν βλέπαμε πέρα από το επεισόδιο που καταγράφηκε στη δική μου βάρδια.

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιουνίου..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ