Oι χάρτες του ΥΠΕΞ «βαφτίστηκαν» τουρκικοί γιατί τους δημοσίευσε ο… Πολάκης

Oι χάρτες του ΥΠΕΞ «βαφτίστηκαν» τουρκικοί γιατί τους δημοσίευσε ο… Πολάκης

Την κωλυσιεργία της Frontex και των ελληνικών αρχών τις κρίσιμες ώρες πριν τη τραγωδία με τους μετανάστες στην Πύλο στηλιτεύει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στην οποία δημοσιοποιεί και χάρτες. Για υιοθέτηση του τουρκικού αναθεωρητισμού έσπευσαν να μιλήσουν οι επικριτές του, αλλά τους χάρτες τους πήρε από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σε μία αναδημοσίευση που αφορούσε το ναυάγιο και την περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης προκαλώντας αντιδράσεις. Αντιδράσεις οι οποίες είχαν να κάνουν με τον χάρτη που υπήρχε στη δημοσίευση και για κάποιους απεικονίζει τις θέσεις της Τουρκίας.

Ωστόσο ο χάρτης είναι του ΥΠΕΞ και έχει στόχο να αναδείξει τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όχι να τον υιοθετήσει.

Η ανάρτηση Πολάκη

Τι δείχνει ο χάρτης νούμερο 5

Στην πραγματικότητα ο εν λόγω χάρτης είναι ένας από τους 16 χάρτες που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΞ στις 9 Ιουνίου 2022 με στόχο να αποτυπώσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Στον χάρτη νούμερο 5, σημειώνεται από το ΥΠΕΞ η εξής λεζάντα (η οποία λείπει από την ανάρτηση):

«ΧΑΡΤΗΣ 5 – ∆ημοσίευση τουρκικού Κανονισμού Έρευνας και ∆ιάσωσης (SAR), ο οποίος ορίζει περιοχή ευθύνης που καλύπτει το μισό Αιγαίο

Το 1988 η Τουρκία εξέδωσε τον πρώτο Κανονισμό που ρύθμιζε ζητήματα αρμοδιότητας παροχής υπηρεσιών Έρευνας και ∆ιάσωσης ορίζοντας μονομερώς τουρκική περιοχή ευθύνης μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, καλύπτοντας επί της ουσίας όλην την περιοχή στην οποία είχε δώσει άδεια στην ΤΡΑΟ για εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου, τη δεκαετία του ΄70. Η περιοχή αυτή παρανόμως επικαλύπτει όχι μόνο την ελληνική περιοχή ευθύνης για θέματα έρευνας και διάσωσης, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με περιοχικές συμφωνίες ICAO και έχει δηλωθεί στον ΙΜΟ από την δεκαετία του ‘70, αλλά και περιοχές ελληνικών χωρικών υδάτων και ελληνικά νησιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ