Στο ΕΣΥ το Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Στο ΕΣΥ το Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής τα δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος που αφορούν την ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με το πρώτο σχεδίο Π.Δ. η «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού», συνδέεται με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (Β΄ Ψυχιατρική Κλινική /τομέας ψυχικής υγείας), το οποίο αναλαμβάνει πλήρως […]

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής τα δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος που αφορούν την ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με το πρώτο σχεδίο Π.Δ. η «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού», συνδέεται με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (Β΄ Ψυχιατρική Κλινική /τομέας ψυχικής υγείας), το οποίο αναλαμβάνει πλήρως το επιστημονικό και θεραπευτικό έργο της Ψυχιατρικής Μονάδας Κρατουμένων Κορυδαλλού. Το νοσοκομείο διαθέτει 200 κλίνες  (180 ανδρών, 10 νεαρών ατόμων και 10 γυναικών).

Το υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την ευθύνη και το κόστος του ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, την κάλυψη του ιατρικού, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί την ευθύνη για τη διοίκηση και την ασφάλεια του καταστήματος.

Το ψυχιατρείο  θα λειτουργεί σε επίπεδο διοίκησης με τρία τμήματα και πέντε υπομονάδες (αυξημένης φροντίδας, βραχείας-μέσης νοσηλείας, μακράς νοσηλείας, μεταθεραπευτικής παρακολούθησης), ενώ διατηρούνται οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις.

Παράλληλα,  δημιουργούνται ειδικά τμήματα για γυναίκες και νεαρούς κρατουμένους, καθώς και παρατηρητήριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζόμενων ατόμων.

Σύμφωνα με το δεύτερο σχέδιο διατάγματος, το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού θα διαθέτει 50 κλίνες για βραχεία νοσηλεία και 50 για ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία χρονίων πασχόντων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού θα συνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων, το οποίο θα έχει την ευθύνη νοσηλείας των ασθενών και εκεί θα γίνονται οι παρακλινικοί έλεγχοι.

ste


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ