Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι

Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι

Είχε διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Φινλανδίας από το 2011 έως το 2014

Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι πάνω στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας στη νότια Φινλανδία, ο καθαρισμός των οποίων από τις υπηρεσίες συντήρησης κόστισε 3.500 ευρώ.

Το βράδυ της Παρασκευής, φύλακες έπιασαν επί τόπου τον Πάαβο Αρχινμάκι, 46 ετών, και έναν φίλο του, να ολοκληρώνουν το γκράφιτι που είχαν ζωγραφίσει στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας στην πόλη Βάνταα, κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών του θερινού ηλιοστασίου.

Ο Έερο Λιέχου της Υπηρεσίας Υποδομών των Μεταφορών της Φινλανδίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εργασίες καθαρισμού διήρκησαν τρεισήμισι ώρες τη Δευτέρα και στοίχισαν 3.500 ευρώ.

Ο Αρχινμάκι, υπεύθυνος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του δήμου Ελσίνκι, ζήτησε συγγνώμη με μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook.

«Ήταν ανοησία»

«Ήταν πράγματι ανοησία από εμένα, από εμάς. Κατά κάποιο τρόπο, ξεγελάστηκα από τη σκέψη ότι μπορεί κανείς να ζωγραφίσει πάνω σε αυτόν τον τύπο γκρίζου τσιμεντένιου τοίχου, που έχει ήδη βαφτεί και δεν φαίνεται», έγραψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ