Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα βρήκε την αδελφή της στη κούνια πεθαμένη, κατέθεσε παιδίατρος

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα βρήκε την αδελφή της στη κούνια πεθαμένη, κατέθεσε παιδίατρος

Όπως περιέγραψε η γιατρός είχε εφημερία στις 26 Ιανουαρίου 2022 την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της κατηγορουμένης εκείνες τις δύσκολες στιγμές για κάθε γονιό.

Η πρώτη γιατρός του νοσοκομείου «Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριάκου», που ενημερώθηκε από τη νοσηλεύτρια για την ανακοπή που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα, παιδίατρος Γιαννούλα Κουρούση βρέθηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της.

Η μάρτυρας μάλιστα όπως είπε είχε συναντήσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και στο παρελθόν καθώς είχε εξετάσει και τη Μαλένα όταν είχε πρωτοεισαχθεί στο νοσοκομείο τους.

Για το λόγο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε διευκρινίσεις από την κατηγορούμενη .. «Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία μεταφέρθηκε στο Ελπίδα» είπε η κατηγορούμενη η οποία στη συνέχεια κάθισε στο εδώλιο.

Όπως περιέγραψε η γιατρός είχε εφημερία στις 26 Ιανουαρίου 2022 την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της κατηγορουμένης εκείνες τις δύσκολες στιγμές για κάθε γονιό.

«Είχα εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε από Πάτρα. Πληροφορήθηκα ότι θα έρθει παιδάκι για περαιτέρω διερεύνηση στο νευρολογικό κομμάτι κυρίως λόγω κάποιων επεισοδίων» περιέγραψε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως η Τζωρτζίνα έφτασε γύρω στις 7 το βράδυ, εξηγώντας : «Μας είπε η γιατρός που την έφερε, λίγα λόγια για ιστορικό. Είδα τη μητέρα, έτυχε να την θυμηθώ γιατί και στο πρώτο παιδάκι την Μαλένα το είχα εξετάσει και της το είπα. Μου είπε η μητέρα ότι είχε περάσει πολλά το παιδάκι, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή».

Η μάρτυρας είδε ξανά τη μικρή Τζωρτζίνα και το Σάββατο την ημέρα του θανάτου της.

Περίγραψε όσα έγιναν και έζησε ως εξής:

Κατά τις 2:30 ακούω φωνή νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο ήταν η μητέρα την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο, κούνησε το κεφάλι της και άκουσα ένα ρόγχο. Μπήκα στο θάλαμο, ήταν με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση το κεφάλι της. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπα στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω Αμπού. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις. Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά. Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει. Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε. Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα, η μητέρα με ευχαρίστησε για ό, το κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή στα Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών. Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει χαρτιά και μου είπε πως δεν γίνεται και θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο ΑΤ όταν δηλώσουν το θάνατο» είπε η μάρτυρας περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της.

Πρόεδρος : Όταν τρέξατε σας είπε η νοσηλεύτρια «ελάτε», είναι στα 5-6 μέτρα λέτε στην κατάθεση σας και φτάσατε εκεί μέσα σε δευτερόλεπτα, η μητέρα ήταν έξω από θάλαμο, πώς ήταν; Έκλαιγε, φώναζε, έλεγε «ελάτε γρήγορα»;

Μάρτυρας : Ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο, κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, να κλαίει να φωνάζει.

Εισαγγελέας : Την νοσηλεύτρια ποιος την ειδοποίησε;

Μάρτυρας : Η νοσηλεύτρια μου είπε πως την ειδοποίησε η μητέρα. Ότι πλησίασε η μητέρα, της είπε κάτι που δεν κατάλαβε, και στη συνέχεια της είπε η νοσηλεύτρια αν κάνει επεισόδιο και της είπε ναι και μας ειδοποίησε.

Εισαγγελέας : Πως ήταν η μητέρα;

Μάρτυρας : Μου είπε η νοσηλεύτρια ότι ήταν πολύ ήρεμη όταν πλησίασε.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της συνεργάτιδος του Αλέξη Κούγια εξήγησε στο δικαστήριο πως ήταν όταν είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος και του πρωτότοκου παιδιού της, «Δεν είδα τα μάτια της να είναι κόκκινα, να έχει κλάψει. Την είδα για δευτερόλεπτα, πήγαινε προς το δωμάτιο του παιδιού και με ευχαρίστησε για όσα κάναμε για παιδί… κατέθεσε η μάρτυρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ