Δανία για Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει «να χαμηλώσει τον πήχη» για να τη δεχθεί

Δανία για Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει «να χαμηλώσει τον πήχη» για να τη δεχθεί

Πώς δικαιολογεί τη στάση της η Δανία.

Η Δανία υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας και των δυτικών Βαλκανίων, όμως οι «γεωπολιτικές περιστάσεις» δεν δικαιολογούν την παράκαμψη των μεταρρυθμίσεων στη διακυβέρνηση, δήλωσε σήμερα στους Financial Times ο δανός υπουργός Οικονομικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Η ΕΕ κινδυνεύει «να εισαγάγει αστάθεια», αν χαλαρώσει τα κριτήριά της για τη δημοκρατία και τη διαφθορά ώστε να επιταχύνει την ένταξη της Ουκρανίας και άλλων υποψήφιων χωρών, δήλωσε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα.

Για να ενταχθεί στην ΕΕ, μια χώρα πρέπει να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της με πολλές προδιαγραφές της ΕΕ, που κυμαίνονται από το κλίμα μέχρι την εργασία. Η διαδικασία αυτή συνήθως απαιτεί πολλά χρόνια.

Να βοηθήσει με επενδύσεις και αρωγή

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ο Ράσμουσεν είπε ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει «να χαμηλώσει τον πήχη», αλλά αντίθετα να βοηθήσει την Ουκρανία με επενδύσεις και αρωγή, σύμφωνα με τους FT.

Μολονότι η Ουκρανία ανταποκρίνεται σε 2 από τις 7 προϋποθέσεις για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας, αξιωματούχος της ΕΕ, που γνωρίζει τις συστάσεις της ένωσης προς τη χώρα, δήλωσε πως χρειάζονται μερικές σημαντικές μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ