Κάψιμο Κορανίου: Το Μαρόκο ανακαλεί τον πρέσβη του στη Στοκχόλμη και καλεί τον σουηδό επιτετραμμένο στο Ραμπάτ

Κάψιμο Κορανίου: Το Μαρόκο ανακαλεί τον πρέσβη του στη Στοκχόλμη και καλεί τον σουηδό επιτετραμμένο στο Ραμπάτ

Το Μαρόκο ανακάλεσε τον πρέσβη του στη Σουηδία στις 28 Ιουνίου για διαβουλεύσεις στο Βασίλειο επ’αόριστον, μετά την απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης να επιτρέψει, για μια ακόμη φορά, διαμαρτυρία που έγινε την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκε το Κοράνι μπροστά σε τζαμί στη Στοκχόλμη.

Με δελτίο τύπου του, το μαροκινό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες της Α.Μ. του βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, κλήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο στο Ραμπάτ ο επιτετραμμένος της Σουηδίας». Εκεί «επιδόθηκε στον σουηδό διπλωμάτη κείμενο, σύμφωνα με το οποίο το Βασίλειο του Μαρόκου καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή πράξη».

Στο ίδιο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι «η νέα αυτή προσβλητική και ανεύθυνη πράξη περιφρονεί το θρησκευτικό αίσθημα περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο μουσουλμάνων, σε αυτήν την ιερή περίοδο του μεγάλου προσκυνήματος στη Μέκκα και της ευλογημένης γιορτής Eid Al-Adha», προσθέτοντας ότι «ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων ή τυχόν διαφορών μεταξύ κρατών, το βασίλειο θεωρεί απαράδεκτο να θίγεται κατ’αυτόν τον τρόπο η πίστη των μουσουλμάνων.

Ούτε είναι δυνατόν η αρχή της ανεξιθρησκείας και οι οικουμενικές αξίες να περιορίζονται ώστε να προσαρμόζονται στις απόψεις ορισμένων ατόμων, αγνοώντας, παράλληλα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ