Δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό στη Γαλλία: Σήμερα Σάββατο η κηδεία του Ναέλ – «Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν κυβέρνηση και Μακρόν

Δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό στη Γαλλία: Σήμερα Σάββατο η κηδεία του Ναέλ – «Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν κυβέρνηση και Μακρόν

Κύμα διαδηλώσεων υπάρχει σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας και όχι μόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Μνήμες της εξέγερσης του 2005 έχουν ξυπνήσει στη Γαλλία μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Γαλλο-αλγερινού Ναέλ από αστυνομικό στη Ναντέρ. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν για τέταρτη νύχτα με την Αστυνομία στους δρόμους της χώρας, ζητώντας «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ» και να μπει τέλος στις δολοφονίες από αστυνομικούς.

Άλλος ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από κτίριο όταν ξεκίνησαν επεισόδια στο ισόγειο που φιλοξενεί σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τη Liberation, τουλάχιστον 994 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζέραλντ Νταρμανέν είχε ανακοινώσει 471 συλλήψεις. Κτίρια και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η «βία ήταν πολύ λιγότερο έντονη» την Παρασκευή, με τη Μασσαλία και τη Λιόν να είναι τα «καυτά σημεία», καθώς εκεί έγιναν οργισμένες διαδηλώσεις για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ.

Στη Μασσαλία άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα κατάστημα όπλων, πήραν μερικά κυνηγετικά τουφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Στη συνέχεια συνελήφθη ένα άτομο με τουφέκι που πιθανότατα προερχόταν από το συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ