Εμετικό ομοφοβικό παραλήρημα από τον Στίγκα των «Σπαρτιατών»: «Με ενοχλεί οι γκέι να φιλιούνται δημοσίως»

Εμετικό ομοφοβικό παραλήρημα από τον Στίγκα των «Σπαρτιατών»: «Με ενοχλεί οι γκέι να φιλιούνται δημοσίως»

«Συγγνώμη, η γκέι παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Να τρελαθούμε στο τέλος;».

Απίστευτες δηλώσεις, που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κάτι άλλο πέρα από ομοφοβικές, προχώρησε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας.

Εν έτει 2023 δεν θα περίμενε κανείς να εκφράζονται τέτοιες εμετικές απόψεις στην ελληνική τηλεόραση, κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και του Pride.

Διαβάστε επίσης: Ποιον επέλεξε για επιθετικό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η απόφαση για τον Κωστούλα

Μάλιστα ο ίδιος, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, έκανε λόγο για «χαλάρωση των θεσμών και της ηθικής», δεδομένου ότι… φιλιούνται δημόσια.

Θα αναρωτιόταν κανείς, έχει άραγε ο κ. Στίγκας το ίδιο πρόβλημα με τα straight ζευγάρια που φιλιούνται δημόσια; Θεωρεί κι εκείνα άραγε… «χαλαρά» όσον αφορά τους θεσμούς και την ηθική;

Η απάντηση είναι πως, όχι, «γιατί είναι κάτι φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι είναι ανήθικοι και «μη φυσιολογικοί».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, μιλώντας σε εκπομπή στον ΑΝΤ1, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και ασχολείται με άλλα θέματα που δεν βοηθούν την ελληνική κοινωνία και δεν βοηθούν τη χώρα», ήταν η απάντηση του Βασίλη Στίγκα, προσθέτοντας «δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του… δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά».

Θα μπορούσε άραγε κάποιος να είναι ομοφυλόφιλος και να είναι μέλος «Σπαρτιατών»; Η απάντηση ήταν ξεκάθαρα όχι, καθώς τον κ. Στίγκα τον «ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής».

«Να τρελαθούμε στο τέλος;»

Το ομοφοβικό παραλήρημα του βεβαίως δεν σταματά εδώ, καθώς ο ίδιος δεν δίστασε να επιτεθεί και στο Pride.

«Συγγνώμη, η γκέι παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Να τρελαθούμε στο τέλος; Να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους;», δήλωσε σχετικά.

Όσο για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, περιμέναμε όλοι την απάντηση: «Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Τι είναι, μοντερνισμός, νέα τάξη πραγμάτων; Ότι πρέπει να είμαστε έτσι;», είπε.

«Δεν σκότωσε άνθρωπο ο Κασιδιάρης»

Ερωτηθείς αν ανησυχεί πως θα χαρακτηριστεί ακροδεξιός επειδή ευχαρίστησε τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δεν είμαι νομικός, όπως το βλέπω ως πολίτης, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν σκότωσαν άνθρωπο, υπήρχαν κάποιες άλλες διεργασίες…».

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας επεσήμανε ότι δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο Βασίλης Στίγκας αποκρίθηκε: «Θέλω να πω ότι δεν τον σκότωσε ο Κασιδιάρης».

«Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα», είπε ο κ. Στίγκας, προσθέτοντας, αναφορικά με την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στον κόμμα του ότι «δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει την επιθυμία ενός ανθρώπου, έστω και στην φυλακή, έστω και στο Αλκατράζ».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και το κατά πόσον μπορεί ποτέ να διεκδικήσει εκείνος θέση και ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε «δεν μπήκαμε στην Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αποστροφή του για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι «θέλω να βγει (ενν. από την φυλακή), να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Το κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, το έφτιαξα το 2017 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη το 2020. Δεν έχει μιλήσει κανείς για την φιλανθρωπική δράση μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ