Ρωσία: Γίνεται εκκαθάριση; – Γιατί κανείς δεν αναφέρεται στην εξαφάνιση του Πριγκόζιν;

Ρωσία: Γίνεται εκκαθάριση; – Γιατί κανείς δεν αναφέρεται στην εξαφάνιση του Πριγκόζιν;

Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος ακριβώς κρύβεται πίσω από τους διάφορους ισχυρισμούς περί εκκαθάρισης στο Κρεμλίνο, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ενώ ο Τύπος είναι γεμάτος ειδήσεις για ρώσους στρατηγούς, δεν αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν επίσης αγνοείται.

Επικαλούμενη ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά προσδιορίζοντας ως πηγή μόνο τους Moscow Times που εκδίδονται στο Αμστερνταμ, η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ για ριζική αλλαγή στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας (εικόνα, επάνω, από telegraph.co.uk).

Εκκαθαρίσεις…

Σύμφωνα με την ιστορία, όπως δημοσιεύτηκε, ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, και ο υφυπουργός Αμυνας Γιούνους – Μπεκ Γιεβκούροφ έχουν εκκαθαριστεί.

Η ιστορία συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Γκερασίμοφ έχει αντικατασταθεί από τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι. Στο μεταξύ, μια σειρά από άλλα ειδησεογραφικά μέσα ισχυρίζονται ότι ο «στρατηγός Αρμαγεδδών», Σεργκέι Σουροβίκιν, αγνοείται επίσης. Για την ιστορία, οι Moscow Times είναι απαγορευμένοι στη Ρωσία.

Παράλληλα, ο Ολεξίι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ουκρανίας, Συντονιστής του Επιτελείου του Ανώτατου Διοικητή, ισχυρίζεται ότι «οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας εκπληρώνουν το νούμερο ένα καθήκον – τη μέγιστη καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού, αποθηκών καυσίμων, στρατιωτικών οχημάτων, θέσεων διοίκησης, πυροβολικού και δυνάμεων αεράμυνας του ρωσικού στρατού».

Οι αντικειμενικές αναφορές από το πεδίο της μάχης λένε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο και χάνει περισσότερο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό από τη Ρωσία, γράφει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ