Σεισμός: «Η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της επικινδυνότητας» – Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σεισμός: «Η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της επικινδυνότητας» – Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού και των οικονομικών δραστηριοτήτων είναι οι λόγοι που η Αττική έχει μικρότερη «αντοχή» σε επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του εξηγεί για ποιο λόγο οι επιπτώσεις των επικίνδυνων φυσικών φαινομένων στην Αττική είναι μεγαλύτερες ακόμα κι αν η έντασή τους δεν είναι τόσο σφοδρή όσο σε άλλες περιοχές.

Με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει τις μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν στην Αττική που ταυτόχρονα ήταν και οι μεγαλύτερες για τη χώρα, και επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιαίτερη περίπτωση που χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση».

Η ανάρτηση του Γεράσιμο Παπαδόπουλου

Σεισμοί και άλλοι φυσικοί κίνδυνοι: η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της επικινδυνότητας!

Με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα (?) υπενθυμίζω ότι όλη η χώρα πλήττεται από φυσικά φαινόμενα. Αλλά η συχνότητα και τα μεγέθη των φαινομένων δεν είναι ίδια παντού. Π.χ. η σεισμικότητα στην Αττική είναι χαμηλότερη απ΄ ότι σε άλλες περιοχές (π.χ. Ιόνιο). Όμως, η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της επικινδυνότητας, δλδ από την άποψη των αναμενόμενων επιπτώσεων, γιατί εδώ υπάρχει υπερσυγκέντρωση πληθυσμού και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-Kαύσωνας, Ιούλιος 1987. Εκατοντάδες θύματα στην Αττική, πολύ περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ