ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες εργάτες στα Σεπόλια και το Περιστέρι

ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες εργάτες στα Σεπόλια και το Περιστέρι

Τι καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων.

Ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστοειδή στα Σεπόλια και το Περιστέρι καταγγέλλουν μετανάστες εργάτες μέσω της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Διαβάστε επίσης: Στην ευθεία για 8+1 ξένους ο Ολυμπιακός- Η αναμονή για Ντόρσεϊ, η «άποψη» για τον Καλάθη και το ταξίδι του Μποζίκα

Πώς έγινε η επίθεση στα Σεπόλια
Στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ περιγράφεται ότι:

«Την Κυριακή 9 Ιούλη στις 8μμ κοντά στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, μετανάστης εργάτης δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδές.

Ο Φιάζ Αχμάντ, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία, ο οποίος ζει στην περιοχή, πήγε σε μαγαζί για να αγοράσει πίτες. Στη διαδρομή επί της Αγίου Μελετίου και ενώ επέστρεφε σπίτι του τον σταμάτησε ένα άτομο κοντοκουρεμένο μα μαύρη μπλούζα και τον ρώτησε:

‘Τι κοιτάς ρε;’, ‘Δεν ξέρω’ ήταν η απάντηση.

Με υστερική κραυγή το φασιστοειδές ξαναφώναξε και άρχισε να το χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο ενώ στο χέρι είχε περασμένη σιδερογροθιά.

Τα χτυπήματα που του κατάφερε τον άφησαν αιμόφυρτο στο δρόμο μέσα στα αίματα. Τον βοήθησε ένα περαστικός διανομέας και ένας άνθρωπος από παρακείμενο κατάστημα που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Ήρθαν φίλοι του Φιάζ Αχμέντ αμέσως ενώ το φασιστοειδές έτρεξε και έφυγε.

Στον Ευαγγελισμό όπου μετέβη του έκαναν ράμματα κοντά στο μάτι».

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά»

Στην ίδια ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά».

«Μόλις στις 15/6 άλλος ένας μετανάστης εργάτης, ο Γουλάμ Αμπάς στο Περιστέρι δέχτηκε επίθεση στο χώρο εργασίας του, το βενζινάδικο, από μαινόμενο ‘πελάτη’ όταν εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα στο χώρο και του είπε να προσέχει. Η απάντηση ήταν επίθεση με ρόπαλο και γροθιές στο πρόσωπο που του προκάλεσαν αιμορραγία και τραύματα. Ο δράστης ούρλιαζε ‘Κωλοπακιστανέ θα σε σκοτώσω’.

Η ΚΕΕΡΦΑ καταλήγει, σημειώνοντας ότι: «Η παρουσία των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή έχει ανοίξει την όρεξη των φασιστοειδών να βγουν ξανά σε επιθέσεις μίσους κατά των μεταναστών εργατών.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη φτάνει σε νέες δολοφονίες προσφύγων όπως του Σύρου στη Λάρισα, με την εκτέλεση του από αστυνομικό σε καταδίωξη όπως στην περίπτωση Σαμπάνη.

Η απόπειρα συγκάλυψης της εγκληματικής στάσης του Λιμενικού στο ναυάγιο και τον πνιγμό 600 προσφύγων στην Πύλο ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες.

Καλούμε τα συνδικάτα, την νεολαία, τις δημοτικές κινήσεις να φράξουμε μαζί τον δρόμο στους φασίστες και τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε Σύσκεψη Δράσης τη Δευτέρα 17/7 στις 19:00 το απόγευμα στον πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ