Στην ευθεία για 8+1 ξένους ο Ολυμπιακός- Η αναμονή για Ντόρσεϊ, η «άποψη» για τον Καλάθη και το ταξίδι του Μποζίκα

Στην ευθεία για 8+1 ξένους ο Ολυμπιακός- Η αναμονή για Ντόρσεϊ, η «άποψη» για τον Καλάθη και το ταξίδι του Μποζίκα

Πώς ετοιμάζεται να αντιδράσει ο Ολυμπιακός μετά τις ραγδαίες Euroleague εξελίξεις...

«Πως θα αντιδράσει ο οργανισμός Ολυμπιακός στα νέα δεδομένα που έφερε η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό αλλά και το όχι του Νίκολα Μίροτιτς»; Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση αναζητούν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων και ομολογουμένως το τι θα αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι ο Ολυμπιακός έχασε το 54% της επιθετικής του παραγωγής με Σλούκα και Βεζένκοφ. Διότι μοιάζει αυτονόητο πως δεν θα ήταν απλό να αντικατασταθεί ένας από τους δύο, πολλώ δε μάλλον και οι δύο το ίδιο καλοκαίρι.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Ότι οι Πειραιώτες είναι ψύχραιμοι. Και αποφασισμένοι να παίξουν με υπομονή τα χαρτιά τους. Για παράδειγμα ως προέκταση της απόφασης Σλούκα, ήρθε από την Τουρκία το μαντάτο της παραμονής του Τάιλερ Ντόρσει στην Φενέρ όπου έχει συμβόλαιο. Ο Ιτούδης και ο Ντόρσει όμως τα έχουν «σπάσει» για τα καλά και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Οι Τούρκοι δεν θα ήθελαν να δουν τον Ντόρσει σε έναν ανταγωνιστή τους. Δεν είναι απλό όμως να έχουν σε… δεύτερη ταχύτητα ένα συμβόλαιο 2 εκατ ευρώ ετησίως για έναν παίκτη που δεν τα… λέει καλά με τον coach.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα και το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Κίνι

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που είχε εξ αρχής τον Ντόρσει στο Νο1 της λίστας αν έφευγε ο Σλούκας; Προφανώς και δεν θα βιαστεί. Θα περιμένει, θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Από εκεί και πέρα; Η προφορική συμφωνία με τον Μίροτιτς ήταν λιτή και κατανοητή: 6 εκατ ευρώ για 2 χρόνια. Από τη στιγμή που ο Ισπανός στήνει… παζάρι; Ο νταμπλούχος δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει. Θα ψάξει αλλού για τον αντικαταστάτη του Βεζένκοφ. Μένοντας μέσα στο μπάτζετ του, αλλά και στις ισορροπίες των αποδυτήριων του.

Κάποιες καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα ανέφεραν σήμερα πως το ταξίδι του Μποζίκα στην Αμερική και η συμμετοχή του στο staff των Χοκς για το Summer League έχει υποτιμηθεί. Διότι ο πιο στενός συνεργάτης του Μπαρτζώκα είναι στην καρδιά της αγοράς «τσεκάροντας» παίκτες σε μια συγκυρία που ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να χρειαστεί ακόμη ως και 3 Αμερικανούς. Αντί-Σλούκα, αντί-Βεζένκοφ και τρίτο ψηλό.

Δεν τον τρομάζει αυτό το ρίσκο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που αντέδρασε στην πρόταση για τον Νικ Καλάθη. Έναν Έλληνα επιπέδου Euroleague που θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη την εξίσωση για τους 6 Έλληνες του πρωταθλήματος. Ο Καλάθης δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Και αυτό λέει πολλά. Η επιλογή είναι Ντόρσεϊ ή Αμερικανός (ιδανικά με εμπειρία Euroleague) για να κλείσει η περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 6 ξένους (Κάνααν, Γκος, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Φαλ, Μιλουτίνοφ). Μπορεί αν χρειαστεί να φτάσει και τους 9. Οι Πειραιώτες όμως δεν μοιάζουν να διστάζουν αλλά και δεν θέλουν να «εγκλωβιστούν» από αυτό. Θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους. Με γεμάτο μπάτζετ. Και με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ