Όλο το πακέτο των νέων επιδομάτων – Τι αλλάζει στα «προνοιακά» 1,5 εκ. πολιτώ

Όλο το πακέτο των νέων επιδομάτων – Τι αλλάζει στα «προνοιακά» 1,5 εκ. πολιτώ

Πότε θα χορηγηθούν

H παρατεταμένη αύξηση στις τιμές των τροφίμων και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στην κυβέρνηση από το να προχωρήσει, όπως άλλωστε έχει ήδη εξαγγελθεί, στην παράταση της επιταγής ακρίβειας (market pass) αλλά και να φέρει νωρίτερα το voucher των 150 ευρώ σε νέους που κλείνουν εφέτος τα 18 ή τα 19 έτη σε μία προσπάθεια να καλύψουν μέρος έστω της ακρίβειας που πλήττει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΟΤ στην τελική παρουσίαση και θεσμοθέτηση των δύο αυτών μέτρων θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα μη έκδοσης αποδείξεων θα θέσει για πρώτη φορά σε εφαρμογή σχέδιο όλα τα προνοιακά επιδόματα να καταβάλλονται μεν σε τραπεζικό λογαριασμό, όπως γίνεται και σήμερα, αλλά τα χρήματα αυτά να ξοδεύονται μέσω χρεωστικών καρτών ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα μη έκδοσης αποδείξεων καθώς όλες οι συναλλαγές καταγράφονται ψηφιακά στα αρχεία των τραπεζών μέσω των POS.

Ακόμη, σημαντικές αλλαγές προγραμματίζονται και για τις επιδοτήσεις ρεύματος καθώς από τον Οκτώβριο η οριζόντια επιδότηση σε όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές θα αποτελεί παρελθόν και πλέον θα δίνονται σε εκείνους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Επιταγή ακρίβειας – Market Pass

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΟΤ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προσανατολίζονται να δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες που είχαν υποβάλει αίτηση το περασμένο εξάμηνο και δεν μπόρεσαν να λάβουν την επιταγή ακρίβειας (Market Pass) λόγω μη εκπλήρωσης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων να υποβάλλουν νέα αίτηση αυτή τη φορά βάσει των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2022 και όχι βάσει του 2021 όπως ίσχυσε την προηγούμενη φορά. Πλέον με την υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψη του για τον καθορισμό των νέων δικαιούχων βάσει των τελευταίων εισοδημάτων και όχι εκείνα που είχαν προκύψει πριν 2 χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνοι που λαμβάνουν σήμερα το market pass δεν θα χρειαστεί να κάνουν νέα αίτηση όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει αξιολόγηση για τους μήνες που θα παραταθεί το market pass βασισμένη στα εισοδήματα του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ