Δίκη Άλκη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για κανέναν κατηγορούμενο, προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη Άλκη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για κανέναν κατηγορούμενο, προτείνει η εισαγγελέας

Οι 12 κατηγορούμενοι πρότειναν μέσω των συνηγόρων τους να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά με την εισαγγελέα να εισηγείται να μην γίνουν δεκτά από το δικαστήριο

Οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριο, πρότειναν μέσω των συνηγόρων τους να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά όπως αυτό του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς καθώς και του νεαρού της ηλικίας (κάτω των 25 ετών).

Η εισαγγελέας της δίκης απέρριψε για τον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους τις εισηγήσεις για ελαφρυντικά, επικαλούμενη τη νομολογία και αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

«Μέσα στην αίθουσα αυτή ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη συγνώμη, αλλά ήταν μία ξερή λέξη, χωρίς συναίσθημα που δείχνει την ειλικρινή μεταμέλεια. Κανένας δε μας είπε μέσα στην αίθουσα αυτήν, τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα.

Οι κατηγορούμενοι δεν επέλεξαν να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους αυτοβούλως, αλλά πριν παραδοθούν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρος. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους νεαρής ηλικίας, οι οποίες, ωστόσο, είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ορίζουν τη ζωή τους.

Δε διακρίνεται ανωριμότητα και επιπολαιότητα όπως τις ορίζει ο νόμος για την απόδοση ελαφρυντικών. Οι πράξεις που έλαβαν χώρα ήταν συνειδητές επιλογές και έγιναν κατόπιν ώριμων σκέψεων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι σε συνδέσμους και ακολουθούσαν την ομάδα τους εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους που δε μετανόησαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας.

Η δίκη διεκόπη για λίγο μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης. Μετά τη διαδικασία των ελαφρυντικών θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των ποινών για τους κατηγορούμενους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ